Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina ]

16. 11. 2020. 14:50   >>  14:50 1

LIGA NACIJA

Hadžibegić očekuje težak posao i pobjedu

Fudbalsku reprezentaciju Crne Gore očekuje težak posao protiv Kipra, rekao je selektor Faruk Hadžibegić navodeći da očekuje pobjedu i plasman u B diviziju.

Crnogorski fudbaleri igraće sjutra sa Kiprom utakmicu posljednjeg kola C grupe Lige nacija.

Pobjedom u tom duelu, bez obzira na ishod drugog meča te grupe, obezbijedili bi prvo mjesto.

Hadžibegić je naglasio da rade rad na tome da ispune cilj.

"Čeka nas teška utakmica. Kipar je prije dva dana pobijedio selekciju Luksemburga, koja je u tom momentu bila favorit grupe, a kad su pobijedili Luksemburžane, vjerovatno vjeruju da mogu i nas", kazao je Hadžibegić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da Kipar nije "lijeva" ekipa i da ima motiv, jer želi da izbjegne posljednje mjesto u grupi, kako ne bi igrao u Ligu D.

"Naš motiv je plasman u viši rang. Mi imamo i želju i htjenje, mi ćemo pošteno oznojiti dres, a šta će biti na kraju - vidjećemo", rekao je selektor.

On je naglasio da igrač kad trenira želi da uđe u tim i pobjeđuje.

"To je prirodan proces u sportu. Mi želimo u Ligu B, ako se plasiramo i ako budemo kompletni željećemo u Ligu A, ali fudbal je nepredvidiv. Neće valjda neko da mi kaže da, recimo, Srbija zaslužuje da bude u Ligi C, a možda će se tamo naći nakon ovog ciklusa", naglasio je Hadžibegić.

On je istakao da će kao sportista uvijek tražiti pobjedu i da se ne plaši sportskog izazova.

"Nisam se plašio ni Maradone, a on je bio čudo, van svog vremena", rekao je Hadžibegić.

Komentarišući činjenicu da mu nakon meča sa Kiprom ističe ugovor sa Fudbalskim savezom, on je istakao da je došao kao prijatelj i da će tako i otići.

"Što god savez da odluči, prihvatam", rekao je selektor.

Vezista crnogorska reprezentacije, Marko Bakić naglasio je da je i ljudski i sportski težti da napreduješ i težiš boljem.

"Naša želja je da podignemo reprezentaciju i crnogorski fudbal na viši nivo, da budemo u jačoj konkurenciji, da napredujemo", kazao je Bakić.

On je naglasio da su crnogorski fudbaleri svjesni u kakvoj su situaciji.

"To je ono što smo željeli. Lideri smo, imamo ambicije i cilj u posljednjoj utakmici", naglasio je Bakić.

On je istakao da će Kipar imati motiv, jer ne želi da bude posljednji u grupi.

"Pred nama je zahtjevna utakmica, jer su i ambicije protivnika jasne. Svaka utakmica je različita, svaka donosi novo iskustvo. Te dvije utakmice nemaju mnogo dodirnih tačaka, osim na papiru - jer su odlučujuće", istakao je Bakić.

Duel Crne Gore i Kipra na Gradskom stadionu počeće u 20 sati i 45 minuta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније