Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

26. 11. 2020. 14:42   >>  15:16

"BIĆE BRZO SVE GOTOVO"

Gradonačelnik Napulja počeo proces preimenovanja stadiona

Gradonačelnik Napulja Luiđi De Magistris danas je počeo formalni postupak preimenovanja stadiona San Paolo u Dijego Maradona. Gradonačelnik se odlučio na taj potez poslije smrti legendarnog fudbalera Napolija i argentinske reprezentacije. Maradona je umro juče od srčanog udara.

"Počeli smo jutros, napravili smo prve korake da stadion u Napulju posvetimo Maradoni. To je proces, ali će biti brz proces, jer kada postoji tako jaka želja, ništa nas ne može zadržati. Nadamo se da će se to poklopiti sa povratkom navijača na stadion", rekao je De Magistris.

Grad je vlasnik stadiona San Paolo, na kojem je Maradona predvodio Napoli do jedine dvije šampionske titule u Seriji A, 1987. i 1990. godine.

Napoli će večeras pred praznim tribinama zbog pandemije korona virusa igrati protiv Rijeke u Ligi Evropa.

Navijači su se sinoć, tokom noći i jutros okupili ispred stadiona u čast Maradone, pjevali su pjesme, mahali zastavama i šalovima i palili baklje, iako su okupljanja zabranjena pošto je Napulj proglašen crvenom zonom zbog pandemije.

"Maradona je za nas kao otac, kao brat, član porodice. Nažalost, imamo utisak kao da nam je umro član porodice, kao da je umro dio Napulja", rekao je navijač Rafaele Kuomo.

Stanovnica Napulja Ana Karpi rekla je da joj je srce slomljeno.

"Ali, Dijego će zauvijek biti sa nama, u našim srcima", dodala je ona.

Svi svjetski listovi su na naslovnim stranama objavili vijest o smrti Maradone.

Na naslovnici vodećeg lista iz Napulja Matina na naslovnici je napisano "Grazie!" (Hvala!).

Gazeta delo Sport je prvih 23 stranica svojih novina posvetila Maradoni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније