Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

26. 11. 2020. 18:41 >> 18:41

ŠABANADŽOVIĆ O MUNDIJALU 1990.

Svi slave, a meni Osim govori da ću čuvati Maradonu

Refik Šabanadžović, proslavljeni crnogorski fudbaler, na Mundijalu u Italiji bio je zadužen za čuvanje Dijega Maradone u meču četvrtfinala. On kaže da je "El Pibe“ bio jedinstven igrač.

Šabanadžović je na tom meču isključen.

“Ne znam šta bih novo rekao o njemu. Jedan od dvojice najvećih, ako ne i najveći. I to iz prostog razloga: bio je više od fudbalera. Bio je majstor, rođen za fudbal i odupirao se savremenom profesionalizmu. Kada mi je žena rekla da je umro, nisam mogao da vjerujem. Pravi fudbalski boem. Šteta što nismo pobijedili Maradoninu Argentinu. Još mi je u glavi ona šansa Dejana Savićevića iz produžetaka kada je Piksi zaljuljao dvojicu rivala lažnjakom ”, kaže Šabanadžović za Mocartsport.

On kaže da nije imao ni vremena da proslavi pobjedu nad Španijom u osmini finala, jer je znao što ga čeka u okršaju sa Maradonom.

“Sjećam se kao danas kada mi je Ivica Osim rekao da ću imati zadatak da čuvam Maradonu. Bio sam iskusan igrač, sa ogromnim iskustvom u evropskim mečevima u Zvezdinom dresu. Ali opet - Maradona! Nije mi baš bilo do slavlja pošto smo eliminisali Španiju, da se tako malo našalim. Znao sam da dribla u pokretu, da ga je nemoguće skautirati, da sakriva loptu... Eto, svi kažu da sam ga čuvao odlično do tog crvenog kartona”, kazao je nekadašnji igrač Crvene zvezde.

On se osvrnuo na detalj uoči meča sa “gaučosima“.

“Dobro se sjećam zagrijavanja za to četvrtfinale protiv Argentine. „Gaućosi” na jednoj, mi na drugoj strani. Samo Maradona na trećoj. Uzima loptu, žonglira, pipluje je glavom, prebacuje je preko ramena. Pokazuje da je najveći. A meni kuva u glavi i dalje. Sad je treba da njega čuvam. S ove vremenske distance shvatam koliko sam i ja postigao u karijeri, Osim mi je vjerovao”, kazao je Šabanadžović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније