Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

21. 12. 2020. 21:13 >> 21:55

ČETVRTI PUT U KARIJERI

FSCG: Savić fudbaler godine

Stefan Savić je najbolji igrač Crne Gore u 2020. godini, u tradicionalnom izboru Fudbalskog saveza. As Atletiko Madrida je dobio 82 glasa i tako četvrti put u karijeri prigrlio tu nagradu.

Pobijedio je ispred Stevana Jovetića (47) i Stefana Mugošu (21).

"U godini koju je obilježila pandemija, čast mi je što sam još jednom najbolji fudbaler Crne Gore. Ovo mi je motivacija da pružam što bolje partije i za reprezentaciju i za klub. Gdje god budem igrao, trudiću se da podržim razvoj fudbala u Crnoj Gori", kazao je Savić u video poruci iz Madrida.

Što se tiče domaće scene, tu je očekivano dominirala Budućnost.

Najboloji igrač je Draško Božović, njegov saigrač Igor Ivanović je drugi, a napadač Sutjeske Božo Marković treći .

"Hvala trenerima i kapitenima, priznanje mi izuzetno znači. Treći put sam u konkurenciji, a prvi put sam proglašen. Hvala saigračima, bez njih ne bih uspio, prava smo grupa. Hvala treneru Milinkoviću, predsjedniku kluba i gradonačelniku, a nećemo stati na ovome. Cilj su nam još bolji rezultate na domaćoj i evropskoj sceni", kazao je Božović.

Za trenera godine izabran je Mladen Milinković, dok su drugo mjesto podijelili Aleksandar Nedović iz Iskre i Dejan Roganović iz Zete sa po 13 glasova.

"Velika je čast da sam dobio ovo priznanje, pogotovo kad se zna da je od strane kolega i fudbalera. Ne bi bili nezasluženo da ga je dobio i neko drugi, ali je tim Budućnosti ove godine bio toliko superioran, da je bilo možda i logično da to budem ja. Za ovaj trofej su najzaslužniji moji igrači, koji su napravili fenomenalne rezultate, ne samo u Crnoj Gori, već i u Evropi", kazao je trener "plavih".

Nagrada za najperspektivnijeg fudbalera otišla je u ruke Marka Mrvaljevića (iz OFK Titograda se prije neki dan vratio u Budućnost), Milana Vukotića (Dinamo Zagreb) i Nikole Ivezića (Podgorica).

Za najboljeg futsal igrača izabran je Aleksandar Obradović iz šampiona države, Titograda.

Marko Merdović je dobio nagradu za fer-plej. On nije htio da pogodi praznu mrežu protiv Budućnosti u Kupu, jer je prethodno povrijedio Miloša Dragojevića, što arbitar nije primijetio.

"Hvala Savezu na priznanju, drago mi je što su prepoznali moj gest protiv Budućnosti. Nadam se da će ovakvih poteza još više i da će biti nagrađeni", rekao je igrač Rudara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније