Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

22. 01. 2021. 17:40   >>  17:40

POVREDA TETIVE

De Brujne van terena četiri do šest nedjelja

Fudbaler Mančester sitija Kevin de Brujne odsustvovaće sa terena četiri do šest nedjelja zbog povrede tetive, rekao je danas njegov trener Pep Gvardiola.

De Brujne se povrijedio u srijedu tokom utakmice protiv Aston Vile (2:0) u Premijer ligi.

Belgijski fudbaler mogao bi da propusti do 10 utakmica, uključujući i prvi meč osmine finala Lige šampiona protiv Borusije iz Menhengladbaha 24. februara.

"Poslije pregleda skenerom ljekar je rekao da će Kevin odsustvovati četiri do šest nedjelja. To je veliki udarac za nas, ali moramo dalje. Ne kažem ništa što drugi ne znaju, ovo je nesreća za njega i za nas i moramo da pronađemo rješenje pošto se svi muče u situaciji u kojoj živimo i moramo da se prilagodimo", rekao je Gvardiola, prenio je BBC.

Siti je neporažen u 16 utakmica u svim takmičenjima i drugi je u Premijer ligi, sa dva boda manje ali i utakmicom manje od prvoplasiranog Mančester junajteda.

Gvardiola je naveo da njegovi igrači igraju mnogo utakmica i da se zbog toga povređuju.

"Zahtjevati da budu spremni 11 mjeseci, igrajući na svaka tri dana, to je nemoguće. Uz ovoliko takmičenja, tijelo vam kaže: 'Dosta je'. Igrači ne žele da se povređuju, ali to nije tajna. Kada tražimo pet izmjena na utakmicama, imamo razlog. Zašto to možemo da uradimo u FA kupu ali ne i u drugim takmičenjima?", dodao je on.

"Ne kažem to samo zbog Kevina, već je previše utakmica i takmičenja i na kraju igrači pate", rekao je Gvardiola.

De Brujne je ove sezone odigrao 23 utakmica za Siti, postigao je tri gola i imao je 15 asistencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније