Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

26. 01. 2021. 11:44 >> 11:44

KOMENTAR MURINJA

Otkaz Lampardu pokazuje brutalnost modernog fudbala

Trener Totenhema Žoze Murinjo rekao je da otkaz koji je Frenk Lampard dobio u Čelsiju pokazuje koliko je brutalan trenerski posao u modernom fudbalu.

Čelsi je u ponedjeljak otpustio trenera Frenka Lamparda poslije samo 18 mjeseci i jedne pobjede u posljednjih pet utakmica u Premijer ligi, nakon čega je Čelsi deveti na tabeli sa 11 bodova zaostatka za vodećim Mančester junajtedom.

Lampard je najbolji strijelac u istoriji Čelsija i osvojio je tri šampionske titule, od kojih i svojevremeno sa Morinjom.

"Uvijek sam tužan kada kolega ostane bez posla. Frenk nije samo kolega, on je važna osoba u mojoj karijeri i žao mi je što je otpušten. Ali, to je brutalnost fudbala, posebno modernog fudbala, pa kada postanete trener znate da će vam se to dogoditi prije ili kasnije", rekao je Murinjo, prenio je Skaj.

Totenhem se sinoć plasirao u osminu finala FA kupa pošto je poslije preokreta, golovima u završnici pobijedio drugoligaša Vajkomb sa 4:1.

"Znao sam da će utakmica biti teška, a pripremu smo počeli tako što smo pokazali igračima šta su uradili prije nekoliko godina na Vajt Hart Lejnu", rekao je Morinjo podsjetivši na utakmicu iz 2017. godine koju je Totenhem jedva dobio sa 4:3.

"Šestorica igrača i trener tadašnje ekipe su i dalje tu. Mislim da smo na taj način dobro počeli pripremu za duel, znali smo da će biti teško i bilo je. Nije lako uz njihov stil igre. Ako ne postigneš golove oni su u igri i bilo je sjajno što smo postigli gol u 85. minutu, pošto nam je to pružilo mogućnost da ne igramo produžetke, koji ne bi bili dobri za nas", naveo je Murinjo.

Jedan od strijelaca bio je Garet Bejl, koji je prije pogotka promašio mnogo prilika. To je bila njegova prva cijela utakmica još od 23. decembra.

"Bilo je dobro. Dobro kretanje, dobra igra jedan na jedan, napad, stvaranje šansi. Naravno i postignut gol. Nisam mislio da neće moći da igra 90 minuta. Nijednog trenutka nisam pomislio da bi trebalo da ga zamijenim i to je dobro. Naravno, Čempionšip je dobar, takmičarski nivo, visok nivo agresivnosti. Zadovoljan sam", dodao je Murinjo.

Totenhem će u osmini finala FA kupa igrati protiv Evertona na Gudisonu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније