Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

05. 02. 2021. 21:33 >> 23:25

SUARES

"Nijesu me poštovali u Barsi"

Fudbaler Atletiko Madrida Luis Suares rekao je da je želio da napusti Barselonu uzdignute glave pošto ga klub nije poštovao uoči prelaska u Madrid.

Suares je prošlog septembra poslije šest godina napustio Barselonu, čiji je drugi najbolji strijelac u istoriji sa 198 golova. On je imao još godinu dana ugovora, ali mu je novi trener Ronald Kuman rekao da na njega ne računa.

Urugvajski napadač je tada prešao u Atletiko Madrid i postigao je 14 golova, koji su pomogli ekipi da stekne 10 bodova prednosti na prvom mjestu na tabeli.

"Bilo je teško jer me nijesu poštovali, ali želio sam da moja djeca vide da klub napuštam uzdignute glave. Bilo je teško kada je došlo vrijeme da saopštim djeci da odlazim iz kluba. Oni su sada stariji i osjetili su da će doći do promjene. Bilo je teških trenutaka oko mog odlaska iz Barselone. Bilo je glasina koje su se kasnije potvrdile i to me je najviše zaboljelo", rekao je Suares za Onda Sero.

"Kuman me je pozvao i rekao da nijesam u njegovim planovima. Prihvatio sam odluku, ali sam mu rekao da imam ugovor i da će klub to da sredi. Dobio sam mogućnost da se ne pojavim na pripremama, ali sam rekao da sam pod ugovorom i da ću se pojaviti. Niko mi nije objasnio na pravi način. Nijesam razgovarao sa tadašnim predsjednikom. Moj advokat se za sve pobrinuo", dodao je Suares, prenio je Skaj.

On je rekao i da je odluku o odlasku donio i kada je vidio šta se dešava u klubu.

"Mogao sam da ostanem i da me plaćaju, ali sam i dalje vjerovao u svoje sposobnosti. Znao sam da ću, ako ostanem, biti izbačen i na nagovještaj loše forme. Trebala mi je promjena, zbog mog ponosa", naveo je on.

Suares je istakao da nije želio da pregovara sa Atletikom dok zvanično nije napustio Kamp Nou i da su za njega bili zainteresovani još neki klubovi.

"Bilo je mnogo priče o Juventusu, ali mnogo klubova je bilo zainteresovano. Nastavio sam posao oko dobijanja italijanskog pasoša jer sam to radio godinama", dodao je.

Suares je govorio i o odnosu sa Lionelom Mesijem i rekao da je bio uznemiren kada su u javnost izašli detalji ugovora argentinskog fudbalera.

"Kada sam došao u Barselonu popio sam tradicionalno južnoameričko piće sa Mesijem. Odmah smo se uklopili i postali smo kao porodica. Naše supruge imaju fantastičan odnos, što je dodatno ojačalo našu divnu povezanost. Ne shvatam kako neko može da bude toliko zao i objavi privatnu stvar kakav je Leov ugovor, s obzirom na sve što je Mesi učinio. Nijedan fudbaler nije toliko dao jednom klubu", rekao je Suares.

"Samo četvoro ili petoro ljudi je moglo da zna detalje ugovora, ali ne znam ko bi to mogao da uradi. Razgovarao sam sa Mesijem prije dvije godine o tome kako nam je sve teže i da se možda nećemo povući na način kojim smo željeli", dodao je on.

Suares je odbacio navode o lošim odnosima sa Antoanom Grizmanom, koji je došao u Barselonu na ljeto 2019.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније