Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

03. 03. 2021. 18:33 >> 18:33

IGRAČI U ŠTRAJKU

FK Petrovac: Nikom nismo, niti ćemo ostati dužni

Fudbalski klub Petrovac je u jednom od najtežih trenutaka od nastanka. Ekipa je "fenjeraš" na tabeli, danas je ostala bez trenera Nenada Vukčevića, koji je dogovorio sporazumni raskid saradnje, a igrači su odbili da treniraju. Tim povodom se oglasila uprava "nebo-plavih". Saopštenje prenosimo u cjelosti.

"U jednom od najtežih trenutaka od postojanja OFK Petrovac, u situaciji kada se nalazimo na posljednjem mjestu na tabeli i u grčevitoj borbi za opstanak, dobili smo obavještenje od strane igrača da prekidaju dalji rad. Razlog za prekid rada je kašnjenje isplate posljednje, šeste plate u tekućem prvenstvu.

Razumijevajući potrebu svakog pojedinca za redovnim finansijskim prilivima, iz dana u dan smo se trudili da i ovu posljednju platu obezbijedimo na vrijeme, a igrači su o svim našim aktivnostima kao i uvijek bili redovno obavještavani. Tako je bilo i na jučerašnjem treningu, u utorak, na kojem su obaviješteni o obećanju od strane Opštine Budva da će najvjerovatnije do kraja tekuće sedmice biti uplaćen dio sredstava od pripadajućeg budžeta o finansiranju kluba za 2021. godinu.

Začudila nas je ova reakcija cijelog tima, znajući da veći broj igrača nastupa u OFK Petrovcu više godina te da smo kako njima, tako i prema svim ostalim igračima, uvijek isplaćivali sve dogovoreno.Posebno smo očekivali da iskusni igrači prenesu mlađim i novopridošlim igračima ovakva iskustva, da je klub iznad svih, da klub uvijek ispunjava obaveze, da se godinama unazad nije ostalo ništa dužno igračima, i da je uprava u ovom ili drugačijem sastavu uspjevala da izvršava svoje obaveze.

Ovim saopštenjem želimo da obavijestimo crnogorsku sportsku javnost, građane Petrovca i Budve, sve nadležne institucije u Opštini Budva, da je klub iznad svih i da pored nadljudskog zalaganja, dugogodišnjeg volonterskog rada cijele uprave, često davanjem ličnih sredstava za napredak i funkcionisanje kluba, ne možemo dozvoliti da bilo kakva uslovljavanja i pritisci, kako pojedinaca tako i cijelog tima, utiču na dalji rad i funkcionisanje kluba. Dokaz dobrog i odgovornog rada je i to što smo, nažalost, ostali jedini klub na crnogorskom primorju koji se takmiči u Telekom 1. Crnogorskoj fudbalskoj ligi, a što se tiče infrastrukure dovoljno je prošetati i pogledati stadion u Petrovcu, na koji smo posebno ponosni.

Svi zajedno, igrači i uprava znamo da je za cijelo vrijeme trajanja pandemije koronavirusa igračima nije umanjivan dohodak, da smo tokom cijelog trajanja ove takmičarske sezone i pored loših rezultata igračima isplaćivali dogovorene i pune plate. Međutim, u narednom periodu bićemo primorani da istrajemo na primjeni klupskih pravilnika i da nagradimo za dobar rad i rezultate, a da kaznimo za neodgovornost i loše rezultate. Razumijemo određeno nezadovoljstvo i nervozu, potrebu za novcem, koji će kao i uvijek ranije biti isplaćen. Zato pozivamo sve igrače Petrovca da se sjutra, 4. marta 2021. godine u 14.30 sati na stadionu pod Malim brdom vrate ispunjavanju svojih redovnih obaveza. Novac će stići, ali propušteni treninzi se ne mogu nadoknaditi", navodi se u saopštenju Upravnog odbora OFK Petrovac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније