Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta

19. 04. 2021. 12:45   >>  12:45

NJEMAČKI VELIKANI

Vacke: Dortmund i Bajern protiv Superlige

Bajern iz Minhena i Borusija Dortmund, dva njemačka fudbalska kluba koja su u upravnom odboru Evropske asocijacije klubova (ECA), jasno su se izjasnila protiv osnivanja Superlige, rekao je izvršni direktor Dortmunda Hans-Joahim Vacke.

"Bajern Minhen i Borusija Dortmund iznijeli su 100 odsto identična gledišta u svim diskusijama", rekao je Vacke, objavljeno je na sajtu kluba.

Dvanaest najbogatijih evropskih fudbalskih klubova su kasno sinoć postigli dogovor o osnivanju evropske Superlige.

Dogovor su postigli Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Arsenal, Čelsi, Totenhem, Liverpul, Mančester siti i Mančester junajted, Juventus, Milan i Inter.

ECA je u nedjelju uveče potvrdila da se snažno protivi modelu zatvorene Superlige.

"Članovi odbora ECA okupili su se u nedjelju uveče na virtuelnij konferenciji i potvrdili da odluka Odbora od prošlog petka i dalje važi. Ta odluka podrazumijeva da klubovi žele da nastave sa sprovođenjem planirane reforme Lige šampiona. Članovi Odbora ECA jasan stav odbijajući planove za uspostavljanje Superlige", naveo je Vacke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније