Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Klix.ba ]

20. 04. 2021. 08:53   >>  12:16 2

PRVI ČOVJEK SUPERLIGE

Peres: Neće biti izbacivanja iz Lige šampiona

Prvi čovjek Real Madrida i ujedno prvi predsjednik evropske Superlige Florentino Peres govorio je o sukobu 12 najbogatijih klubova i UEFA-e rekavši da veliki timovi jednostavno moraju povećati svoje prihode i da će time profitirati i svi ostali klubovi u Evropi.

Peres je prvenstveno rekao kako njegov Real Madrid, kao i Čelsi i Mančester Siti neće biti izbačeni iz ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, što se pominje kao moguća solucija nakon što su klubovi objavili da su zvanično formirali Superligu. On kaže da nešto takvo jednostavno nije moguće.

"Sa 100 odsto sigurnosti vam mogu reći da Real Madrid, Mančester siti i Čelsi neće biti izbačeni iz Lige prvaka. To nije moguće. UEFA ima monopol i trebala je biti transparentnija. Želimo sačuvati fudbal za narednih 20 godina, vrijeme je ozbiljne opasnosti. Pobjednik Lige šampiona dobije 120 ili 130 miliona eura, a sa Superligom bismo zarađivali mnogo više", istakao je Peres.

Dalje, on je potvrdio da će čelnici nove lige sigurno razgovarati s UEFA-om i objasniti im kako bi fudbal trebao da krene "boljim putem".

"Mi ćemo razgovarati s UEFA-om i to jasno piše u našem saopštenju, mi moramo razgovarati, jer imamo još pet slobodnih mjesta za Superligu. Oni su radili na novom formatu Lige šampiona, ali za mene je to nerazumljivo. Želimo da spasimo fudbal, glavna atrakcija su utakmice velikih timova. Fudbal je poput piramide i oni koji najviše zarađuju će moći da kupe igrače za više novca i samim tim će i oni drugi više zarađivati. Ako veliki klubovi ne budu više zarađivali, onda će manje zaraditi i oni manji", objasnio je prvi čovjek Real Madrida.

"Ovo neće biti zatvorena liga, svako će imati šansu da popuni pet preostalih mjesta", poručio je Peres.

On je takođe istakao da igračima koji budu dio Superlige neće biti zabranjeno da igraju za reprezentaciju, jer se to neće dogoditi, a još jednom je napomenuo da njihova saradnja s UEFA-om nije završena.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније