Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

21. 04. 2021. 18:50   >>  18:50

KRAH PROJEKTA

Samo Real i Barselona ostali u Superligi

Juventus, Atletiko Madrid, Milan i Inter saopštili su da odustaju od učešća u novoosnovanoj Superligi 12 vodećih evropskih fudbalskih klubova. Samo Barselona i Real Madrid još nijesu objavili da napuštaju Superligu.

Odluka je uslijedila dan poslije povlačenje šest timova iz Engleske.

Još četiri tima pomenuta su u nedjelju kada je objavljeno formiranje kontroverznog takmičenja, koje su odmah oštro kritikovali igrači, navijači i fudbalske organizacije.

Prvi čovjek Juventusa i jedan od osnivača Superlige Andrea Anjeli izjavio je da ovako ne može da nastavi.

"I dalje sam ubijeđen u lepotu ovog projekta", rekao je Anjeli za Rojters, naglašavajući da bi to bilo najbolje takmičenje na svijet. "Ali moram da priznam da ne vjerujem da je projekat u ovom trenutku i dalje funkcionalan".

Većinski vlasnik Liverpula Džon Henri izvinio se u video poruci na zvaničnoj stranici kluba rekavši da projekta “nikada ne bi mogao da se održi bez podrške navijača”.

Šest engleskih fudbalskih klubova u utorak je saopštilo je da napušta tek oformljenu Superligu, koja je ranije saopštila da će se fokusirati na "izmenu projekta".

Superligu je u nedjelju formiralo 12 klubova iz Italije, Španije i Engleske, ali su 48 sati kasnije u tom savezu ostala samo po tri italijanska i španska kluba.​

"Uprkos odlasku engleskih klubova, koji su tako odlučili zbog pritiska na njih, ubijeđeni smo da je Superliga usklađena sa evropskim zakonima. U aktuelnim okolnostima razmotrićemo šta je potrebno da izmijenimo projekat", navedeno je u saopštenju lige koje je objavljeno prije izjave Anjelija i odluke dodatna četiri kluba da se povuku.

Potpredsjednik engleskog Mančester junajteda Ed Vudvord objaivo je da podnosi ostavku malo prije nego što je njegov klub izašao iz projekta, čiji je jedan od osnivača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније