Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Klix.ba ]

22. 04. 2021. 09:04   >>  11:10 1

PERES PORUČIO

Niko nije izašao iz Superlige, moraju platiti "penale"

Predsjednik Real Madrida i prvi čovjek Superlige Florentino Peres je tokom gostovanja na španskom radiju "Cadena Ser" otvorio dušu i govorio o raspadu ovog takmičenja nakon samo 48 sati, ali i napomenuo kako nema odustajanja, te da bi klubovi iz Engleske mogli biti u problemu.

Peres je rekao da još uvijek nijedan tim nije istupio iz Superlige, jer nije platio "penale", a potvrdio je da su Juventus i Barselona još uvijek ostali u projektu i da je on trenutno u "stand-by" fazi.

"Tužan sam jer radimo na ovom već tri godine, La Liga je nedodirljiva, ali format Lige šampiona je zastario i zanimljiv je od četvrtfinala. Prošle sezone smo izgubili 650 miliona eura i očito je da format nije dobar, a mi smo napravili onaj u kojem od početka igraju najvažnije evropske ekipe i gdje možete dobiti više novca, jer veliki ne bi gubili zbog solidarnosti s drugima. Radili smo dugo na ovome, ali možda nijesmo dobro predstavili ideju", rekao je Peres.

Onda je i "zaprijetio".

"Niko nije odustao, jer niko nije platio 'penale'. Bilo je klubova koji nijesu bili naročito zainteresovani, ali potpisali su obavezujuće ugovore. Koliki su penali? To vam neću otkriti. Za ovih 48 haotičnih sati nikada nijesam vidio takvu agresiju predsjednika UEFA-e, od prijetnji do raznih uvreda, kao da smo nekoga ubili. Fudbalu treba spas, desile su se neke komplikovane situacije i Englezi su odustali i izgubili interes. Manipulisalo se i krenula je kontrakampanja, htjeli su nas prikazati kao grupu koja ubija fudbal", kazao je Peres.

Dalje je istakao kako vjeruje da za timove iz Engleske ne postoji druga opcija osim igranja u Superligi, dok je o timovima iz Njemačke i Francuske rekao da su žrtve UEFA-ine predstave i da nije normalno da klubovi s vrha gube novac dok ostali zarađuju.

"Projekat je trenutno u 'stand-by' fazi, zajedno smo i Juventus još uvijek nije odustao. Pričao sam s Anjelijem tri puta danas i mi ćemo tražiti nove partnere. Ključno je pitanje kako zainteresovati mlađu publiku da prati fudbal. To nije zatvorena liga, već ima klubove koji su zaslužili da budu tu, jer imaju najviše fanova na društvenim mrežama. Moramo imati mečeve kao kad se u tenisu sastanu Federer i Nadal, želimo imati najbolje utakmice i time nikoga nećemo isključiti", rekao je Peres.

O protestu navijača Čelsija rekao je da iza svega stoji "jedan čovjek" i da ih u Londonu nije bilo više od 40.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније