Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

06. 05. 2021. 11:00 >> 11:09

BURZANOVIĆ

"Budućnost moja druga kuća, jedina i iskrena ljubav"

“Nikad u životu nijesam izigravao zvijezdu, čovjek sam iz naroda koji voli da se druži i uživa u svom životu. Najviše sam volio kad postignem gol da trčim ka 'Varvarima', a oni su znali da uzvrate”, kazao je Igor Burzanović, bivši fudbaler Budućnosti, Crvene Zvezde i reprezentacija Crne Gore.

“Budućnost je moja druga kuća, jedina i iskrena ljubav", kazao je Burzanović u podkastu Komuna.

“Kad sam počeo u Budućnost, od pjetlića do omladinaca odmah sam postizao nenormalan broj golova. Odmah sam potom priključen prvom timu. Sve je to išlo dobrim putem, ali moram da naglasim da smo imali vrhunsku generaciju '85 koja je plasirala mnogo pojedinaca. Sa nepunih 16 godina debitovao sam za prvi tim Budućnosti. Kad sam završio karijeru shvatio sam da mi je najljepše bilo u dresu Budućnosti, tu sam uživao. Ušli smo u Prvu ligu SCG sa 27 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog. Napravili smo i jedan od najvećih uspjeha kluba, mislim na dvomeč sa Deportivom iz La Korunje. Te tri godine, godinu kada smo ulazili u Prvu ligu i dvije godine u eliti Srbije i Crne Gore najmilije su mi i najbolje tri godine u životu”, kaže Burzanović.

Pamti pun stadion pod Goricom, bilo je, kaže, prelijepo izaći i igrati pred svojim navijačima.

“Zapravo, najviše pamtim atmosferu u ekipi. Klub sve da je želio nije mogao da napravi takvu generaciju kakva se sastala u tom trenutku. Živjeli smo kao jedan. Atmosfera je ključna za uspjeh - 'jedna trula jabuka pravi razdor'. Srećom mi to nijesmo imali, držali smo se... Živio sam za trenutak da napravim dobar potez, namjestim gol, uradim nešto dobro samo da bih osjetio podršku sa tribina”, ističe Burzanović u podkastu.

Govorio je i o svađi sa Mirkom Vučinićem.

"Taj jedan potez Mirkov je definitivno stavio katanac na moje ime što se tiče reprezentacije. Nije mi bilo čudno da se igrači posvađaju, isporečkaju...Sjećam se da sam ušao u 82. minut umjesto Mirka…Georgijev i ja smo pričali poslije utakmice. On meni kaže u tom trenutku 'daj mi dres', a ja sam mu objasnio da ne mogu zato što nemamo protiv Irske, jer je takav dogovor bio kod nas. Rekao sam mu kad budemo u Bugarskoj pokloniću mu dres, tu malo šale i Blago mi kaže 'jel ovaj tebi viče', ja sam se okrenuo i tu je nastao haos. Nema šta mi nije rekao, mada nijesam mu ostao dužan.Nijesam htio da pravim problem na teren, ušao sam u svlačionicu i onda je krenulo...Nije došlo do fizičkog kontakta, samo verbalno, jer tu je bilo 40 ljudi”, ističe Burzanović.

Priznaje da mu je kasnije bilo krivo jer su svi u tom trenutku znali da, kako kaže on nije kriv.

“Već sam bio pokupio stvari sa namjerom da se više nikada ne pojavim i onda su svi bili saglasni da nijesam kriv, i navodno stali uz mene, a ustvari niko nije stao iza mene. Da su stali iza mene možda bih još igrao fudbal, možda bi danas bila moja 100. utakmica u dresu reprezentacije. Tada sam i izjavio da nijesam dio reprezentacije, jer je Mirko rekao 'ili ja, ili on'. Ali, što se tiče igračkih kvaliteta, to je vrh! Mnogo godina će Crna Gora čekati na taj kvalitet. Znao sam da nijesam bio krivac u toj priči, ali kada se sve sabere to je život. Sve u svemu, Vučinić je najbolji igrač sa kojim sam ikada igrao", zaključio je Burzanović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније