Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Anadolija

14. 05. 2021. 11:06   >>  11:05 1

NAKON OVOGODIŠNJEG IZMJEŠTANJA

Finale Lige šampiona 2023. godine će se igrati u Istanbulu

Istanbul će biti domaćin finala Lige šampiona 2023. godine kada Turska obilježava jubilarnu stotu godišnjicu osnivanja Republike.

Nakon što je predstojeće finale Lige šampiona izmješteno iz Istanbula u Porto, Evropska fudbalska organizacija (UEFA) započela je pregovore sa Fudbalskim savezom Turske (TFF), a neimenovani izvor javlja da je postignut dogovor da Istanbul bude domaćin finala Lige šampiona 2023. godine.

Isti izvor javlja i da je postignut i načelni dogovor da Istanbul bude domaćin i utakmice Super kupa Evrope koja će se igrati u avgustu ove godine, a u kojem će se sastati ovogodišnji osvajači Lige šampiona i Lige Evrope.

Očekuje se da Izvršni odbor UEFA-e te odluke potvrdi nakon prve naredne sjednice.

UEFA je nedavno saopštila da će se ovogodišnje finale Lige šampiona, koje se prvobitno trebalo igrati 29. maja na Olimpijskom stadionu “Ataturk“ u Istanbulu, igrati na stadionu “Dragao“ u Portugalu. U finalu se sastaju dva engleska kluba, Mančester siti i Čelsi.

U obrazloženju UEFA-e navodi se da navijači koji žele da gledaju utakmicu neće moći da putuju u Tursku zbog mjera koje je uvela britanska vlada u okviru borbe protiv pandemije COVID-19. Finale će sa tribina moći gledati po 6.000 navijača iz obje ekipe.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније