Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

25. 05. 2021. 21:35 >> 18:22

MEGVAJER POD ZNAKOM PITANJA

Solskjer: Finale LE najava velike budućnosti za ekipu

Trener fudbalera Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer rekao je danas da bi finalna utakmica Lige Evrope protiv Viljareala mogla da bude "odskočna daska za veliku budućnost".

"Ovo je najbolji klub na svijetu. To je zadovoljstvo i pritisak Mančester junajteda. Na to su igrači spremni. Ne bi ovdje bili da nisu vrhunski igrači. Ovo su velike noći za nas. Finale bi moglo biti odskočna daska za veliku budućnost", rekao je Solskjer, a prenio je BBC.

Fudbaleri Mančester junajteda igraju u srijedu finale Lige Evropa protiv Viljareala, u poljskom Gdanjsku.

Solskjer, koji je kao igrač Junajteda osvojio titulu prvaka Evrope, kao trener još nije osvojio trofej, a u Junajtedu je od sezone 2018/19.

"Ovo je tim koji smo obnovili u posljednjih nekoliko godina. Nadam se da je ovo početak nečeg većeg", dodao je Solskjer.

Solskjer je rekao i da je "blago uvjeren" u pobjedu protiv Viljareala, koji je u španskoj Primeri sezonu završio na sedmom mjestu.

"Ova grupa igrača radi godinu i po dana zajedno. Sljedeći korak za njih je uživanje u ovakvoj utakmici", rekao je Solšer.

Nastup kapitena Junajteda Harija Megvajera i dalje neizvjestan, nakon što je prije dvije nedjelje doživio povredu ligamenata skočnog zgloba.Megvajer je na štakama bio do prošle nedjelje, ali je ipak otputovao u Gdanjsk. On nije učestvovao na današnjem treningu. Zbog povrede koljena u finalu neće igrati Fil Džons i Entoni Marsijal.

Prema navodima medija još nije poznato ko će biti na golu Junajteda u meču protiv Viljareala, David de Hea je sjajno branio u polufinalu Lige Evrope protiv Rome, a u posljednje vrijeme dobro partije pružio je i Din Henderson.

"Uvijek je teško izostaviti igrača, ali to je tako tokom cijele sezone", rekao je Solskjer.

Sa timom je u Poljsku otišao i proslavljeni bivši trener Ser Aleks Ferguson.

U finalu Lige šampiona, 26. maja 1999. godine Solskjer je postigao gol protiv Bajerna (2:1), za osvajanje Lige šampiona, dok je na klupi bio upravo Ferguson.

"On je poseban čovjek, poput fudbalske enciklopedije. Dovoljno je da dok jedemo u restoranu, igrači mogu da ga pitaju o nečemu o čemu razmišljaju. Svoju karijeru dugujem njemu", dodao je Solskjer.

Datum finala važan je za Junajted, jer se poklapa sa rođenjem Ser Meta Bejzbija, 1909. godine, a on se smatra "ocem osnivačem" kluba.

Finale Lige Evrope između Mančester junajteda i Viljareala igra se sjutra u Gdanjsku od 21.00.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније