Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

26. 05. 2021. 23:56   >>  27. 05. 2021. 00:19 3

DRAMA U GDANJSKU

Viljarealu trofej i plasman u LŠ

Fudbaleri Viljareala osvojili su Ligu Evrope, pošto su u finalu u Gdanjsku savladali Mančester junajted nakon penala 11:10. Poslije 120 minuta igre bilo je 1:1. "Žuta podmornica" je ujedno izborila plasman u Ligu šampiona.

Odluka je pala tek u 11. seriji, kada je golman Viljareala Heronimo Rulji prvo pretvorio penal, a onda odbranio De Hei udarac sa bijele tačke.

Viljarealu je ovo treći evropski trofej, prvi značajniji.

Španski klub je dva puta bio pobjednik Intertoto kupa, 2003. i 2004. godine.

Trener Viljareala Emeri je četvrti put postao osvajač Lige Evrope.

Prethodna tri puta je trofej usvajao sa Seviljom, od 2014. do 2016. godine.

Mančester je bolje otvorio meč, imao je inicijativu, a prvi pravi pokušaj imao je Skot Mektominej. Šutirao je sa 20-ak metara, ali je lopta otišla pored gola.

Nakon 20 minuta igre Viljareal se oslobodio pritiska i zaprijetio preko Toresa, koji je bio zamalo neprecizan. To je bio samo uvod u vođstvo "žute podmornice".

Igrao se 30. minut, Pareho je centrirao iz slobodnjaka, a Moreno se oslobodio Lindelefa i sa pet, šest metara matirao De Heu.

Junajted je napadao do kraja prvog dijela, ali se rezultat nije mijenjao.

"Đavoli" su nastavili sa ofanzivom na startu nastavka i nagrada je stigla u 55. minutu. Kavani je izbjegao ofsajd zamku i sa desetak metara poslao loptu u mrežu.

Do kraja regularnog dijela nije bilo uzbuđenja, pa se otišlo u produžetke.

U dodatnih 30 minuta viđena je oprezna igra na obje strane, pa su penali odlučili pobjednika. A tamo je Rulji izrastao u heroja...

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније