Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta

01. 06. 2021. 16:27   >>  16:28

Rumenige odlazi iz Bajerna, Kan novi izvršni direktor

Izvršni direktor fudbalskog kluba Bajern iz Minhena Karl-Hajnc Rumenige napustiće funkciju šest mjeseci ranije, a zamijeniće ga legendarni golman Oliver Kan.

Rumenige je od kluba tražio da 30. juna ode sa funkcije, a ne 31. decembra kako je planirano, navodi se u današnjem saopštenju Bajerna.

"To je strateški najrazumnije i logično vrijeme. Pribiližavamo se kraju finansijske godine, a istovremeno počinje nova faza sa novim stručnim štabom. Za novu sezonu trebalo bi od početka da bude zadužen Oliver Kan kako novi izvršni direktor", rekao je Rumenige.

Novi trener Bajerna biće Julijan Nagelsman, koji je došao iz Lajpciga. On je na klupi zamijenio Hansija Flika, koji je predvodio ekipu do dvije uzastopne šampionske titule. Flik će preuzeti reprezentaciju Njemačke po završetku Evropskog prvenstva.

Rumenige, koji je svojevremeno odigrao 310 utakmica i postigao 162 gola za Bajern u Bundesligi, postao je potpredsjednik kluba 1991. godine. Otkako je 2002. godine postao izvršni direktor, Rumenige je pomogao Bajernu da poveća promet sa 176 miliona eura na 679 miliona.

Za vrijeme njegovog mandata na mjestu izvršnog direktora Bajern je osvojio Ligu šampiona 2013. i 2012. godine, kao i 14 titula u Bundesligi i 10 trofeja u Kupu.

Kan je od 2019. godine u Nadzornom odboru Bajerna i planirano je da 2022. godine postane izvršni direktor, ali će tu funkciju preuzeti 1. jula.

"U posljednjih 18 mjeseci upoznao sam se sa svim aspektima kluba, dobro znam kako funkcioniše Bajern i kakvi izazovi nas očekuju", rekao je Kan.

Kan je došao u Bajern 1994. godine iz Karlsruea i sa minhenskim klubom osvojio osam šampionskih titula u Bundesligi, osam trofeja Kupa i Ligu šampiona 2001. godine.

Za reprezentaciju Njemačke odigrao je 86 utakmica i osvojio Evropsko prvenstvo 1996. godine, a bio je finalista Svjetskog prvenstva 2002.

On je u tri navrata proglašen za najboljeg golmana svijeta i četiri puta za najboljeg evropskog golmana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније