Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

09. 06. 2021. 17:20   >>  17:23

DOGOVOR

Šest timova, osnivača Superlige, platiće 20 miliona funti

Šest premijerligaških klubova, koji su bili među pokretačima Superlige Evrope postigli su danas dogovor sa ligom prema kojem su obavezni da plate 20 miliona funti.

Klubovima će ukoliko ponovo pokušaju stvaranje nove lige biti oduzeto po 30 bodova u Premijer ligi.

Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted i Totenhem bili su među osnivačima Superlige u aprilu ove godine, ali su se ubrzo povukli zbog protivljenja javnosti i navijača.

Novac koji klubovi moraju da uplate ići će u lokalne fudbalske projekte.

Izvršni direktor Premijer lige Ričard Masters rekao je prošlog mjeseca da će odluka biti sprovedena "na efikasan, pošten i odgovarajući način".

Evropska fudbalska unija (UEFA) je prošlog mjeseca najavila kazne, uključujući i finansijske protiv devet od 12 klubova osnivača Superlige.

Devet klubova među kojima su i Atletiko Madrid, Inter i Milan, prihvatili su da se odreknu pet odsto prihoda od UEFA takmičenja na jednu sezonu, kao i da zajedno doniraju 15 miliona eura za podršku lokalnim i omladinskim fudbalskim klubovima u Evropi.

Tri kluba osnivača Superlige, Barselona, Real Madrid i Juventus, nijesu potpisali taj ugovor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније