Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

21. 06. 2021. 23:06 >> 23:13

GRUPA A

Belgija i ubjedljiva Danska u osmini finala

Fudbaleri Belgije i Danske plasirali su se u osminu finala Evropskog prvenstva, nakon što su savladale Finsku, odnosno Rusiju u posljednjim mečevima Grupe A na Evropskom prvenstvu.

Belgija je pobijedila Finsku sa 2:0, i tako obezbijedila prvo mjesto u Grupi A sa maksimalnim učinkom.

Belgija je povela autogolom golmana Finske Lukasa Hradeckog u 74. minutu, a pobjedu Belgije je potvrdio Romelu Lukaku golom u 81. minutu na asistenciju Kevina De Brujnea.

Danska je savladala Rusiju sa 4:1, i zauzela drugo mjesto u grupi sa tri boda.

Tri boda su upisali i Finska i Rusija, ali je Danska u tom truglu sa najboljom gol razlikom.

Povela je Danska u 38. minutu golom Mikela Damsgora. On je primio loptu na 20 metara od gola, precizno šutirao i pogodio desni ugao gola Rusije.

Danska je do drugog gola stigla poslije ogromne greške odbrane ruske selekcije, Kudrašjov je želio da vrati loptu golmanu Safonovu, ali je to loše uradio, loptu je presjekao Jusuf Polsen i lako pogodio meržu u 60. minutu.

Rusija je smanjila rezultat u 69. minutu golom Artura Dzjube iz penala.

Danska je riješila pitanje pobjednika u 80. minutu evrogolom Andreasa Krinstensena sa 25 metara, a samo minut kasnije Joakim Mele je pogodio četvrti gol i ubjedljivu pobjedu Danske.

Treće mjesto je pripalo selekciji Finske, koje će morati da sačeka rasplet u ostalim grupama, kako bi eventualno se našla među četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Rusija je sa tri boda, ali i najlošijom gol razlikom u grupi zauzela četvrto mjesto i završila učešće na Evropskom prvenstvu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније