Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ FK Buducnost ]

26. 07. 2021. 16:49   >>  16:48 1

ŽELE DA POPRAVE UTISAK IZ TORŠAVNA

Milinković: Nismo smjeli da dozvolimo da se ovo baš nama desi

Budućnost je doživjeli ubjedljiv poraz na Farskim Ostrvima, ali je odlučna da se konačno razbudi i pokaže zašto je ubjedljivi osvajač duple krune. "Plavi“ sjutra od 20.00 časova na Gradskom stadionu u Podgorici dočekuju ekipu HB Toršavn i jure četiri gola minusa. Razlika je ogromna, ali odustajanje nije opcija.

"Ne bježimo od javnosti, kad kažem mi mislim na Budućnost jer se smatram dijelom Budućnosti. Da bježimo od novinara i od istine, a od istine se ne može pobjeći, ne bismo ni danas došli na konferenciju za štampu“, rekao je šef stručnog štaba Mladen Milinković, koji je elaborirao poraz od prvaka Farskih Ostrva.

"Najljepše trenutke sam doživio u Budućnosti i svakako da je to najteži poraz i poniženje kao što sam i rekao nakon utakmice. Najteži za sve nas, ali i mene lično. Znali smo da igrači Toršavna nisu puki amateri, ali smo očekivali mnogo bolji rezultat. Očekivali smo da ćemo da budemo agresivniji kako bi pred revanš napravili dobar rezultat i na našem terenu se plasirali u 3. kolo, koji je realan domet ekipe u ovome trenutku,“ kazao je Milinković.

Navijače ne boli samo poraz...

"Uz loš rezultat, pokazali smo slabosti, a kada se desi prvi, drugi, pa i treći put, onda to nije slučajnost. Opet smo u razmacima od 10 - 15 minuta primili tri gola. Nije isto izgubiti 1:0 i 4:0 i čekati revanš, sada je nerealnije nadati se nečemu, ali mi vjerujemo. Izuzimajući Zarubicu, Vujačića, Janketića i Jevrića, mi smo ista ekipa koja je prošle sezone napravila neke lijepe stvari. Naravno da smo očekivali više, kao što sam rekao željeli smo da pokažemo nešto više u Evropi, a pokazali smo ružnu sliku o nama i bacili veliku mrlju na sve lijepe stvari“", kazao je trener "plavih".

Pobjede i porazi su sastavni dio fudbala...

"Neću da se pravdam, ali takve stvari se dešavaju, ali nismo smjeli da dozvolimo da se nama dese. Malo se izgubio žar, malo volja, da li je došlo do samozadovoljstva... Pokušavamo da nađemo razloge“, rekao je Milinković, koji je dodao...

"Najviše na svijetu bismo voljeli da postignemo pet golova i prođemo dalje. Istina je da Farani nisu amateri, ne želim da gledam liste i koeficijente, ali smo tamo vidjeli neke druge stvari u odnosu na naš fudbal, a to je da ne gube voljni momenat ni u jednom trenutku. Možda je to bilo presudno. Moj status nikada nije bio sporan, uvijek je na raspolaganju klubu, od prvog dana. Nisam došao u Budućnost da bih se obogatio ili da bih nekoga oštetio. Znate i sami da su svi bili skeptici kada sam dolazio, ali srećom sve je krenulo lijepo i po klub i po mene. Sada je sezona krenula kako ne treba, rekao sam i predsjedniku i igračima da je trener najodgovorniji. Trener ne igra i ne trči, ali bira igrače i zato imam najveću odgovornost. Ne bježim od krivice, ali ne mogu sebe više da krivim nego što već krivim. Imao sam razgovor i sa predsjednikom, a za sve novo što bude - bićete obaviješteni“, kazao je Milinković.

Reprezentativac Igor Ivanović je ispred igrača poručio da „plavi“ žele da se iskupe.

"Očekivanja su velika, jer smo u prvoj utakmici poraženi sa 4:0, moramo da se iskupimo, jer je to bio još jedan loš dan za nas. Daćemo sve od sebe da pobijedimo, nadam se da će to da bude dovoljno za prolaz“, poručio je Ivanović, koji je dodao:

"Nije prijatno kada se izgubi sa 4:0, a u utakmicu smo ušli kao favoriti. Ni meni, ni mojim saigračima nije lako, jer nije da nismo htjeli, nego jednostavno ništa nije funkcionisalo. Stručni štab nam je sve pokazao, ali nismo djelovali kao ekipa i zasluženo smo poraženi. Svi mi u ekipi vjerujemo da možemo da prođemo, nadam se da ćemo to da dokažemo. Brzi gol bi nam dosta značio i dosta pomogao da uđemo još jače u utakmicu“, poručio je Ivanović.

Utakmica Budućnost - HB Toršavn se igra sjutra od 20.00 časova, direktan prenos je obezbijeđen na drugom programu RTCG, a sudije su iz Sjeverne Irske - glavni arbitar je Džejmi Robinson, pomoćnici su Endrju Neteri i Adam Džefri, dok je četvrti sudija Li Tavinder.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније