Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

26. 01. 2013. 15:48   >>  15:48

UEFA odlučila

Evropsko prvenstvo u 13 gradova

Izvršni odbor Evropske kuće fudbala (UEFA) donio revolucionarnu odluku da se Evropsko prvenstvo 2020. održi u 13 gradova širom Evrope.

 

EURO ce biti organizovan u 13 zemalja i nijednoj od njih neće biti dozvoljeno da u više od jednog grada organizuje utakmice. UEFA je donijela kriterijume, u vezi sa kapacitetom stadiona, koji će moći da ugoste 24 najbolje evropske reprezentacije. Pa će tako, samo stadioni koji mogu da prime minimum 70 000 gledalaca, istaći kandidaturu za organizovanje polufinala i finala, granica za četvrfinale je 60 000, a za osminu finala i  fazu po grupama 50 000. Svaki nacionalni savez moći će da se bori za dva paketa:standarndi (grupna faza,osmina finala i cetvrfinale) i luksuzni (polufinale i finale).

Ova odluka dovesće i do promjene sistema u kvalifikacijama, jer nijednoj reprezentaciji neće bii zagarantovano učesće. Povećaće se broj ekipa u kvalifikacijama, jer je do sada važilo pravilo da domaćin ili domaćini imaju pravo direktnog učesća.

Konačnu odluku koji gradovi ce biti domaćini Evropskog prvenstva, izvršni komitet UEFA saopštice u septembru 2014. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније