Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ b92 ]

22. 08. 2021. 14:08 >> 16:13

KLOP

"Nek me ne zovu za selektora prije 2025."

Menadžer Liverpula Jirgen Klop prezadovoljan je poslije dvije startne pobjede u Permijer ligi.

Tim sa "Enfilda" je pobijedio Barnli sa 2:0 i time su pokazali da će poslije prošlogodišnje stagnacije ponovo krenuti u borbu za titulu.

Jirgen Klop je u intervjuu listu "Bild" rekao kako je presrećan zbog pobjeda.

"Ne možete da uradite ništa bolje od toga. Sve je u redu. Imamo pristojan start, utakmica sa Barnlijem je imala jak intenzitet. Kotrolisali smo meč najbolje što smo mogli. Sve je u redu, nemam šta da zamjerim igračima", kaže Klop.

On je dodao da je srećan što su navijači bili na tribinama poslije 529 dana i da je najveći problem prošle sezone bio taj što nije mogao da računa na tri defanzivca, Van Dajka, Matipa i Gomeza.

Klop se opet dotakao teme bogatih klubova, poput PSŽ-a i Mančester sitija.

"Opet možete da igrate sa samo 11 u ekipi. Ne radi se o tome ko ima 11 najspektakularnijih na terenu, već o tome šta mogu zajedno. Ko koristi prilike. To nije nefer, samo je aktuelno. Tim mora da radi naporno. Nije zabavno imati 40 igrača i sa polovina ne bude dobrog raspoloženja svakog vikenda. Kod nas, igrači imaju sva prava i zadovoljni su. Gomilanje igrača nema smisla".

Dao je i konkretan primjer.

"PSŽ je pobijedio Brest sa 4:2. Ako vidite imena igrača iz Pariza očekivali biste 8:0. Lijepa stvar u fudbalu je što niko ne zna prije ko će pobijediti. Neko ima bolje, neko manje šanse, ali svi ih imaju. To je sjajno u vezi ovog sporta".

Osvrnuo se poznati stručnjak i na transfer Lionela Mesija u redove "svetaca".

"Koliko vidim iste su klupske boje, plave i crvene, tako da razlika nije velika. Teško je zamisliti sve, ali Barselona se bori sa teretom finansija iz prošlosti. Teško da imate neko mjesto gdje pritisnete dugme i ne platite ništa".

Klop je odbio da odgovori da li će produžiti ugovor sa Liverpulom i poslije 2024. godine, a upitan je i vidi li sebe kao budućeg selektora Njemačke.

"Ako 2024. bude kraj za mene u Liverpulu, onda mi slijedi godinu dana pauze. Idem na odmor. Ugovor Hansija Flika bi trebalo da teče do 2025. da bih ja imao opciju. Neka me niko ne zove 2024.", zaključio je Klop.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније