Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ P.R. ]

26. 08. 2021. 23:45   >>  23:44

KVALIFIKACIJE ZA SP

Francuska liga protiv puštanja igrača u reprezentacije

Francuska fudbalska liga saopštila je danas da se protivi puštanju igrača u reprezentacije za predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, zbog logističkih i zdravstvenih teškoća vezanih za pandemiju koronavirusa.

Francuska liga je navela da "žali jer Fifa potpuno zanemaruje interese nacionalnih prvenstava i klubova kao poslodavaca fudbalera".

Francuska liga je podržala stav najboljih liga Engleske, Španije i Italije, kao i Evropske fudbalske asocijacije i Forum svjetskih liga, dovodeći u pitanje ponašanje predsjednika Fifa Đanija Infantina, koji, kako se navodi, nije fleksibilan po pitanju puštanja igrača".

Infantino je u srijedu pozvao klubove na solidarnost po pitanju puštanja igrača na utakmice reprezentacija u septembru, uprkos brojnim zdravstvenim protokolima i karantinu u većini zemalja.

"Ova jednostrana odluka u sred pandemije sa strogim ograničenjima u vezi sa kretanjem igrača i pravilima o karantinu tokom njihovog povratka iz reprezentacija predstavlja velike probleme za njihovu dostupnost i za ravnotežu šampionata", navodi se u saopštenju francuske lige.

U saopštenju se ne navodi da li su se svi klubovi dogovorili da ne puste igrače, kao što je slučaj u engleskoj Premijer ligi.

Fifa je tokom prošle godine zbog pandemije oslobodila klubove obaveze da puste svoje igrače u reprezentacije, ali to ublažavanje pravila nije produženo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније