Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

P.R. [ Beta ]

15. 09. 2021. 23:08 >> 23:51

LIGA ŠAMPIONA

"Minimalac" Reala, Liverpul slavio, PSŽ-u samo bod

Fudbaleri Real Madrida pobijedili su na gostovanju ekipu Intera iz Milana sa 1:0, u meču prvog kola Grupe D Lige šampiona.

Gol za pobjedu španske ekipe postigao je Rodrigo u 89. minutu, na asistenciju Eduarda Kamavinge.

U istoj grupi danas je moldavski Šerif pobijedio na svom terenu ekipu Šahtjora sa 2:0.

Ajaks je na gostovanju savladao lisabonski Sporting sa 5:1, u meču Grupe C.

Gosti su poveli već u drugom minutu, kada je nakon udarca Entonija lopta završila na stativi, a do nje je u nastavku akcije došao Sebastijan Ale, koji je glavom postigao gol.

Isti igrač je u devetom minutu postigao drugi gol, na asistenciju Entonija, da bi rezultat smanjio Paulinjo u 33. minutu.

Do kraja poluvremena holandski klub je došao do trećeg gola preko Stivena Bergjusa u 39. minutu.

Domaći tim je u nastavku mogao do novog gola, ali je gol, koji je Paulinjo postigao glavom u 47. minutu poništen nakon gledanja VAR-a, zbog prekršaja.

Ajaks je zatim potvrdio pobjedu, sa još dva gola Alea u 51. i 63. minutu.

Ranije danas u toj grupi, Borusija Dortmund je na gostovanju savladala Bešiktaš sa 2:1.

Fudbaleri Mančester sitija pobijedili su na svom terenu ekipu Lajpciga sa 6:3, u utakmici prvog kola Grupe A Lige šampiona.

Prošlosezonski finalista je poveo u 16. minutu kada je Nejtan Ake poslije odlično izvedenog kornera snažno pucao glavom pod prečku, da bi u 28. minutu već bilo 2:0 pošto je Nordi Mukiele loše reagovao i pogodio sopstvenu mrežu poslije šuta Kevina de Brujnea.

Mukiele se u 42. minutu iskupio pošto je glavom proigrao dobro Kristofera Nkunkua koji je, takođe, glavom pogodio za 2:1.

Siti je u drugom minutu sudijske nadoknade ponovo stigao do dva gola prednosti, pogotkom Rijada Mareza sa bijele tačke. Prethodno je rukom u kaznenom prostoru igrao Lukas Klosterman.

Nkunku je u 51. minutu glavom pogodio za 3:2, ali je samo pet minuta kasnije Džek Griliš poslao loptu uz desnu stativu poslije udarca malo izvan šesnaesterca za 4:2.

Golom u 73. minutu Nkunku je stigao do het-trika i ponovo vratio svoj tim u igru, ali su pobjedu Sitija potvrdili Žoao Konselo u 75. minutu i Gabrijel Žezus u 86. minutu.

U drugom meču ove grupe, Klub Briž i Pari Sen Žermen su odigrali neriješeno 1:1.

Fudbaleri Briža igrali su hrabro u prvom poluvremenu, imali su i bolje prilike od PSŽ-a, koji je prvi put u napadu igrao sa Lionelom Mesijem, Nejmarom i Kilijanom Mbapeom.

Francuski tim je poveo u 15. minutu golom Erere poslije sjajnog pasa Mbapea, ali je Briž 12 minuta kasnije stigao do izjednačenja. Eduard Sobol je poslao dobru loptu po zemlji, a Hans Vanaken pogodio za 1:1.

Fudbaleri Sitija će u drugom kolu gostovati PSŽ-u, dok će Lajpcig dočekati Briž.

Fudbaleri Liverpula pobijedili su na svom terenu ekipu Milana sa 3:2, u utakmici prvog kola Grupe B Lige šampiona.

Liverpul je dominirao u prvom poluvremenu i kontrolisao dešavanja na terenu sve do 42. minuta, ali je na poluvrijeme ipak otišao sa golom zaostatka.

Domaći su poveli poslije devet minuta igre autogolom Fikaja Tomorija, a nakon šuta Trenta Aleksandera Arnolda.

Pet minuta kasnije "redsi" su imali veliku šansu da dupliraju prednost. Međutim, šut Mohameda Salaha sa penala odbranio Majk Menjan, baš kao i pokušaj Dijega Žote poslije odbijene lopte. Prethodno je rukom u kaznenom prostoru igrao Ismael Benaser.

Do 42. minuta odnos udaraca ka golu bio je 14:1, ali je poslije apsolutne dominacije Liverpula ekipa Milana uspjela da preokrene rezultat za manje od dva minuta.

Prvo je Rebić, na asistenciju Rafaela Leana, izjednačio, da bi 110 sekundi kasnije Braim Dijas donio vođstvo Milanu.

Liverpul je, ipak, odmah na početku drugog poluvremena stigao do izjednačenja. Strijelac je bio Salah u 49. minutu koji je poslije dobrog dodavanja Divoka Origija pogodio uz lijevu stativu.

Novo vođstvo i pobjedu ekipi Jirgena Klopa donio je Džordan Henderson u 69. minutu snažnim udarcem po zemlji sa ivice šesnaesterca.

U drugom meču ove grupe, Atletiko Madrid i Porto su odigrali bez golova.

U narednom kolu, Liverpul će gostovati Portu, dok će Milan dočekati Atletiko.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније