Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ B.B. ]

22. 09. 2021. 10:39   >>  10:41

KLUPSKI FUDBAL

Rio De Žaneiro želi organizaciju Svjetskog prvenstva

Brazilski grad Rio De Žaneiro izrazio je želju da bude domaćin Svjetskog klupskog prvenstva u fudbalu, nakon što je prethodno od organizacije odustao Japan.

"Radimo na tome. To je želja Rija, s obzirom na to da je Japan odustao. Bilo bi jako zanimljivo dovesti to takmičenje u Rio", rekao je danas gradonačelnik Rija Eduardo Paes.

On je dodao da je lokalna administracija stupila u kontakt sa Fudbalskim savezom Brazila i Međunarodnom fudbalskom federacijom (Fifa) oko organizacije turnira.

"Postoje kontakti sa Fifom. Nije lako, jer izgleda da postoji želja da se ovo takmičenje organizuje u Aziji", dodao je on.

Japan je 8. septembra odustao od domaćinstva, usljed ograničenja vezanih za pandemiju korona virusa.

Turnir se tradicionalno održava u decembru, ali je takmičenje 2020. godine, koje je organizovao Katar, odigrano u februaru ove godine, zbog pandemije korona virusa.

Posljednji put Japan je domaćin ovog takmičenja bio 2016. godine, a ove godine trebalo je da bude domaćin na 100. godišnjicu tamošnjeg saveza.

Rio je domaćin ovog takmičenja bio 2000. godine, kada je titulu osvojila brazilska ekipa Korintijans.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније