Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

O.Z. [ Beta ]

30. 09. 2021. 11:10 >> 11:13

VAŽNA TRI BODA

Solskjer: Imali smo sreće, De Hea igrač utakmice

Trener fudbalera Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer rekao je da su utakmice Lige šampiona na Old Trafordu magične, a da je njegova ekipa imala sreće u duelu protiv Viljareala, koji je dobila golom Kristijana Ronalda u nadoknadi vremena.

Junajted je sinoć na svom terenu pobijedio Viljareal sa 2:1, u utakmici drugog kola Lige šampiona, poslije preokreta. Viljareal je poveo u 53. minutu golom Paka Alkasera, izjednačio je Aleks Teles u 60, a pobjedu Junajtedu doneo je Ronaldo golom u petom minutu nadoknade.

"Liga šampiona na Old Trafordu je magična, a ponekad istorija može da nam pomogne. Ronaldo je postigao važan gol i Aleks je postigao fantastičan. To se dešava na Old Trafordu, to se dogodilo mnogo puta u prošlosti. Morali smo da budemo oprezni, a na kraju smo imali sreće", rekao je Solskjer, prenio je Skaj.

Junajted ima tri boda u Grupi F, poslije poraza na početku takmičenja od Jang Bojsa, golom u petom minutu nadoknade u Švajcarskoj (1:2).

"Važno je osvojiti tri boda kod kuće. Znamo da nam treba 10, možda 12 bodova da prođemo dalje. Ovo je ogroman rezultat za ekipu, ali takođe i za timski duh. Uz poraz u prošlom kolu, to je fudbal, ima uspona i padova, a sada smo ostvarili rezultat kojim smo oduševljeni. Prije bih da imamo pobjedu i poraz, nego dva remija", naveo je Solskjer.

Ronaldo je sinoć oborio rekord španskog golmana Ikera Kasiljasa po broju utakmica u Ligi šampiona - 178. Takođe, Portugalac je postigao najviše golova u istoriji Premijer lige (136), najviše golova u jednoj sezoni najelitnijeg evropskog takmičenja (17) i najviše golova u nokaut fazi (67).

Takođe, Ronaldo je jedini igrač koji je bio strijelac u 11 uzastopnih utakmica i jedini igrač koji je postigao golove u tri finala.

"On je to radio toliko puta. Kada smo ga gledali kada je igrao za Portugal protiv Irske prije nekoliko nedjelja, promašio je penal, praktično nije pipnuo loptu poslije toga, a onda je postigao dva gola glavom u posljednja dva minuta. To je ono što je radio tokom karijere, on je psihički jak", naveo je trener engleske ekipe.

"Gledao sam ga cio dan uoči utakmice, način kojim se priprema za utakmicu, koliko je koncentrisan, a kada dobije jednu šansu, to je gol. Pokazuje da je vrhunski strijelac jer je miran kada uđe u šansu. On je toliko dobar pred golom, da ima uticaj na sve - navijače, igrače, na sve", dodao je Solskjer.

On je pohvalio o golmana Davida de Heu, koji je dobro branio protiv Viljareala, posebno u prvom poluvremenu.

"Imao je teško ljeto. Išao je na Evropsko prvenstvo, nije igrao tamo, ali se vratio odlučan, uživao sam gledajući ga kako radi. On nas je spasio protiv Viljareala, moramo da budemo realni. Imamo dva dobra golmana, Dina (Hendersona) i Toma (Hitona), ali David zaslužuje da bude igrač utakmice protiv Viljareala", naveo je Solšer.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније