Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

O.Z. [ Beta ]

01. 10. 2021. 18:46 >> 18:47

RIVALITET U PREMIJER LIGI

Gvardiola: Zbog Klopa sam bolji trener

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je danas da ga je rivalitet sa Jirgenom Klopom iz Liverpula učinio boljim trenerom.

"Otkako sam došao ovdje, možda ne prve godine, ali Liverpul je uvijek bio tu. Ekipe Jirgena Klopa pomogle su mi da postanem bolji trener. On me je postavio na drugi nivo, da se dokažem, da budem bolji trener. To je razlog što sam i dalje u poslu", rekao je Gvardiola, prenio je Bi-Bi-Si (BBC).

Siti će u nedjelju od 17.30 igrati na Enfildu protiv Liverpula u Premijer ligi.

Siti je u posljednje četiri sezone osvojio tri titule, a jedini put kada nije uspio, šampion je bio Liverpul, u sezoni 2019/2020.

Gvardiola je izgubio osam utakmica u svim takmičenjima protiv Klopa, što je više nego protiv bilo kog drugog trenera. On je došao u Siti 2016. godine, Klop je godinu dana ranije preuzeo Liverpul, a njih dvojica imali su i duele u Bundesligi, kada je Španac predvodio Bajerna iz Minhena, a Njemac ekipu Borusije iz Dortmunda.

"Posljednje četiri godine, obojica smo tu, to je najbolji kompliment, što su oba kluba u vrhu. Ali u Premijer ligi ne postoje samo jedan ili dva tima, ima ih mnogo koji mogu da se bore za titulu", naveo je Gvardiola.

Posljednji duel dobio je Siti na Enfildu 4:1 u februaru, a Klop je rekao da njegova ekipa mora da odigra najbolje što može protiv šampiona Engleske.

"To je zaista specijalna utakmica svake godine. Morate da budete najbolja verzija sebe i samo tada imate šanse. Moramo da igramo kako treba da bismo imali šanse, ali ovo je Enfild. Zaista se radujemo utakmici", naveo je on.

"Siti je vjerovatno najbolja ekipa u Evropi u ovom trenutku. Prošlog vikenda su igrali protiv Čelsija, svi su pričali koliko je dobar Čelsi, što i jeste, ali Siti je bio bolji. Moramo da pobijedimo i da postignemo golove, ali moraćemo i da se branimo na najvišem nivou da bismo ostali u igri, kako bi golovi koje postignemo napravili razliku", dodao je Klop.

Poslije šest kola u Premijer ligi Liverpul je prvi na tabeli sa 14 bodova, a Siti je drugi sa bodom manje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније