Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

O.Z.

09. 10. 2021. 22:53 >> 23:09

FAVORITI SIGURNI

Luksemburg namučio Srbiju, san Albanije traje

Fudbalska reprezentacija Srbije pobijedila je večeras u gostima selekciju Luksemburga sa 1:0, u šestoj utakmici Grupe A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Jedini gol na meču za važnu pobjedu Srbije postigao je Dušan Vlahović u 68. minutu.

Srbija je upisala četvrtu pobjedu u kvalifikacijama i trenutno je prva na tabeli Grupe A sa 14 bodova, odnosno ima bod više od Portugala koji ima meč manje.

Luksemurg je treći sa šest bodova, bod manje ima Republika Irska, dok je Azerbejdžan posljednji sa jednim bodom.

Srbija se mučila u Luskemburgu, nikako nije uspijevala da opasnije zaprijeti domaćem timu, sve do 68. minuta kada je Vlahović zatresao mrežu.

Pola posla kod gola odradio je Miloš Veljković koji je sjajno proigrao Vlahovića nakon čega je igrač Fiorentine lijepo matirao golmana Luksemburga.

Srbija je poslije tog gola zaigrala bolje, Vlahović je u 92. minutu postigao još jedan pogodak ali je poništen zbog ofsajda, tako da se rezultat do kraja meča nije menjao.

Fudbaleri Srbije će u utorak na stadionu "Rajko Mitić" dočekati Azerbejdžan, dok će Luksemburg gostovati Portugalu.

Fudbaleri Albanije stigli su i do treće uzastopne pobjede u grupi I.

Oni su još jednom savladali Mađarsku u samo mjesec dana, ovoga puta u Budimpešti – 1:0.

Pobjedonosni gol postigao je Armando Broja u 80. minutu, kada je preciznim udarcem sa desne strane iskosa pogodio malu mrežu gola koji čuva Gulaši.

Albanija je bila bolji rival, stvorila je više izglednih šansi i na kraju zasluženo stigla do 15. boda i sada je druga na tabeli ponovo.

Engleska će vjerovatno ostati nedostižna i direktno će proći, ali će Albanci ključni meč imati za tri dana, kada će dočekati Poljsku, od koje imaju jedan bod više, tri kola prije kraja.

Upravo su Poljaci opravdali ulogu favorita u duelu sa San Marinom u Varšavi i na kraju rutinski slavili 4:0.

Pitanje pobjednika je praktično bilo riješeno poslije 20 minuta tokom kojih su domaći dali dva gola.

Najprije je Sviderski postigao gol, a onda Broli autogol. Kedziora i Buksa su povisili prednost u drugom, a konačan rezultat u sudijskoj nadoknadi postavio je Pjontek.

Laku i ubjedljivu pobjedu ostvarila je i Engleska u gostima kod Andore. Bilo je, takođe, 5:0.

Kod Gordog Albiona petorica različitih igrača upisivala se u strijelce.

Čilvel i Saka su pogađali u prvom, a Ejbraham, Vord-Praus i Griliš u drugom poluvremenu.

Sigurnu pobjedu upisala je i reprezentacija Danske koja je u gostima bila bolja od Moldavije sa 4:0, u sedmom kolu Grupe F.

Danska je pitanje pobjednika riješila u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Andreas Skov Olsen u 23. minutu, Simon Kjer u 34, Krisitajn Norgard u 39. i Joakim Mele u 44. minutu.

Pobjedu u Grupi F upisala je i Austrija koja je u gostima slavila protiv Farskih ostrva sa 2:0 golovima Konrada Lajmera u 26. i Marsela Zabicera u 48. minutu.

Danska je lider Grupe F sa maksimalnim 21 bodom, Škotska je druga sa 14, dok Izrael i Austrija imaju po deset. Reprezentacija Farskih ostrva je peta sa četiri boda, dok je Moldavija posljednja sa jednim bodom.

Selekcija Švajcarske je na svom terenu pobijedila Sjevernu Irsku sa 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Stiven Cuber u finišu prvog poluvremena.

Švajcarska je druga na tabeli Grupe C sa 11 bodova, tri manje od prvoplasiranje Italije, dok je Sjeverna Irska treća sa pet bodova. Isti broj bodova sakupila je i Bugarska, dok posljednjeplasirana Litvanija ima samo bod.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније