Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

O.Z. [ Beta ]

10. 10. 2021. 17:53 >> 17:52

LEGENDA PORTUGALSKOG FUDBALA

Rui Košta novi predsjednik Benfike

Bivši portugalski fudbaler Rui Košta izabran je danas za predsjednika fudbalskog kluba Benfika.

Košta (49) je na izborima pobijedio sa 84,48 odsto glasova, dok je njegov protivkandidat Francisko Benites imao 12,24 odsto glasova.

Na glasanje je izašlo nešto više od 40.000 članova kluba, što je rekord u istoriji kluba, koji je osnovan 1904. godine.

Njegov mandat trajaće do 2025. godine, a do sada je obavljao funkciju potpredsjednika, prije nego što je u julu uhapšen tadašnji predsjednik kluba Luis Filipe Vieira, zbog teških prevara poput falsifikovanja, utaje poreza i pranja novca.

Košta je kao fudbaler nastupao za Benfiku od 1990. do 1994. godine, a zatim je igrao za Fiorentinu i Milan, prije nego što se vratio u lisabonski klub 2006. godine, gdje je i završio karijeru dvije godine kasnije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније