Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

O.Z.

10. 10. 2021. 21:45   >>  21:47

"SOKOLI" TRENIRALI U OSLU

"Imamo kvalitet da zaprijetimo Norveškoj"

Seniorska reprezentacija Crne Gore doputovala je večeras u Oslo i na Uleval stadionu odradila posljednji trening uoči utakmice osmog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Norveške.

Mediteransku klimu i temperaturu „sokoli“ su zamijenili skandinavskom hladnoćom – u glavnom gradu Norveške naš tim dočekala je temperatura od oko 10 stepeni, pa je prisutne novinare na konferenciji najviše zanimalo kako će se velika promjena odraziti na naš tim.

"Ima nekih stvari na koje nismo mogli da utičemo, kao što su kašnjenja, ali ne želimo da nam to pokvari atmosferu koju imamo. Prešli smo dug put, došli smo iz tople Španije u hladnu Norvešku, ali vjerujem da će se to odraziti čak i pozitivno. U krajnjem – mislim da neće biti prepreka", rekao je selektor Radulović, prenosi sajt FSCG.

Selektor je najavio i ofanzivnu Crnu Goru u duelu sa Norveškom.

"Očekujte ofanzivno orjentisanu Crna Gora, jer imamo takav potencijal, a i naši napadači su u dobrom momentu - Bećiraj je počeo da daje golove, i u klubu i u reprezentaciji, imamo Jovetića, vraća se i Đurđević, vidjećemo da li će Mugoša biti spreman. Siguran sam da imamo kvalitet da zaprijetimo Norveškoj, ali za rezultat koji želimo cijela ekipa treba da bude na nivou", dodao je selektor.

Radulović je i pojasnio situaciju sa Urošem Đurđevićem, koji je juče igrao utakmicu za svoj klub, a već sjutra će biti u konkurenciji za mjesto u nacionalnom timu.

"Đurđeviću je na molbu Hihona dozvoljeno da igra 45 minuta u prvenstvu, ne želim da ulazim u razloge zašto je ostao cijeli meč na terenu. Drago mi je što je dao gol, ali to remeti neke naše planove i moramo da budemo obazrivi kako da ga iskoristimo. Oporavak je veoma bitan, ali po nekoj fizionomiji on bi sjutra trebalo da ima slobodan dan, a ne da igra utakmicu. Sigurno će, ipak, imati neku minutažu", kazao je selektor Radulović.

Selektor očekuje veliku borbu na sredini terena koja će, ujedno, odlučiti uspješnijeg.

"Svako zna kvalitete Halanda, ali Norveška nije samo Haland - njihovi napadači su odlični, vezni igrači takođe Odegard, Eljunusi, Berg... Mislim da će se glavna bitka voditi na sredini terena, i ako ih tu zaustavimo, imamo šansu da napravimo dobar rezultat. U Podgorici smo se nekako nesvjesno povukli i nismo bili na nivou u prvom poluvremenu. U nastavku, kada smo vidjeli da možemo da igramo sa njima u istoj formaciji smo im pravili probleme. Sjutra od početka to treba da bude Crna Gora koja zna šta hoće", zaključio je Radulović.

Ofanzivni vezista našeg tima Sead Hakšabanović najavljuje dobru utakmicu na Uleval stadionu.

"Biće dobra utakmica, puna ritma, jer oba tima žele da izađu na teren i da pobijede. Mi ćemo igrati na tri boda, a mislim da će biti dosta prostora za nas da uradimo nešto u napadu. Znamo važnost utakmice i očekujem da damo sve od sebe. Igramo protiv tri jaka tima do kraja kvalifikacija, ali znamo i naše kvalitete - moramo da samo sve od sebe i da vidimo za šta će biti to dovoljno", rekao je Hašabanović.

Duel Norveške i Crne Gore igra se u ponedjeljak, 11. oktobra 2021. godine na Uleval stadionu u Oslu sa početkom u 20:45 časova. Sudija meča biće Ištvan Kovač, internacionalac iz Rumunije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније