Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

O.Z. [ Beta ]

13. 10. 2021. 23:59 >> 00:03

KONTRA SAVEZA

Francuska liga protiv Svjetskog prvenstva na dvije godine

Upravni odbor francuske fudbalske lige usvojio je danas predlog u kome se protivi održavanju Svjetskog prvenstva na svake dvije godine.

Liga je navela da je Svjetsko prvenstvo svjetsko nasljeđe i da ga ne bi trebalo "banalizovati".

Odluka lige je donijeta samo nekoliko nedjelja nakon što je Francuska fudbalska federacija rekla da nema ništa protiv odigravanja prvenstva na dvije godine.

"Bez prethodnih konsultacija, Fifa želi da donese odluku isključivo u njenom interesu, a čije je uticaj nepopravljivo negativan na nacionalne lige i klubove", stoji u saopštenju lige.

Predsjednik Fifa Đani Infantino insistira na prvenstvu na svake dvije godine kako bi zemlje koje se nikada ili rijetko plasiraju dobile šansu da učestvuju.

"Razvoj fudbala ne zavisi samo od Svjetskog prvenstva već i od domaćih prvenstava. U tom pogledu bilo bi bolje da Fifa potencira razvoj domaćih liga", stoji u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније