Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

O.Z. [ Beta ]

18. 10. 2021. 19:31 >> 19:39

JEDAN MEČ

Engleska bez publike zbog nereda navijača na finalu EP

Fudbalska reprezentacija Engleske kažnjena je danas jednom utakmicom bez publike zbog nereda navijača na londonskom stadionu Vembli tokom finala Evropskog prvenstva.

Evropska fudbalska unija (UEFA) izrekla je kaznu i na drugu utakmicu, suspendovano na dvije godine, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

UEFA je navela da je Engleska kažnjena zbog nedostatka reda i discipline unutar i oko stadiona Vembli na finalnoj utakmici Evropskog prvenstva protiv Italije 11. jula. Fudbalski savez Engleske zbog toga će platiti 100.000 eura.

Engleski navijači koji nijesu imali ulaznice tukli su se sa redarima i policijom, a neki od njih uspjeli su da uđu na stadion.

"Iako smo razočarani presudom, priznajemo ishod. Osuđujemo užasno ponašanje pojedinaca koji su izazvali sramotne scene na stadionu Vembli i oko njega na finalu Evropskog prvenstva i duboko žalimo što su neki od njih uspjeli da uđu na stadion", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Engleske.

"Odlučni smo da se to više nikada ne ponovi, naručili smo nezavisnu reviziju o okolnostima. Nastavljamo da radimo sa relevantnim vlastima i podržavamo napore da se preduzmu mjere protiv odgovornih", dodaje se u saopštenju.

Policija je zbog nereda tada uhapsila 51 osobu, od kojih 26 koji su ušli na Vembli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније