Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

O.Z. [ Beta ]

08. 11. 2021. 17:35 >> 17:39

PREDSTAVLJEN NA NOU KAMPU

Ćavi: Barselona mora da pobjeđuje u svakom meču

Hiljade navijača okupilo se danas na stadionu Kamp Nou kako bi dočekalo Ćavija Ernandesa kao novog trenera Barselone, nadajući se da će on moći da preokrene stvari nakon lošeg početka prve sezone poslije odlaska Lionela Mesija.

Ćavi je danas zvanično predstavljen kao novi trener na svečanosti koja se obično organizuje samo za vrhunske igrače. Navijači su uzvikivali njegovo ime i mahali klupskim zastavama na tribinama.

Ćavi, koji je potpisao ugovor do juna 2024. godine, mahao je navijačima i slao poljupce nakon što je izašao na teren zajedno s predsjednikom kluba Đoanom Laportom.

"Veoma sam uzbuđen", rekao je 41-godišnji Ćavi navijačima.

"Mi smo najbolji klub na svijetu i trudićemo se da budemo uspješni. Barsa ne može da se zadovoljava neriješenim rezultatima ili porazima. Moramo da dobijemo svaki meč", rekao je Ćavi, koji je na klupi zamijenio Ronalda Kumana koji je dobio otkaz.

On je rekao da je dirnut dočekom i poručio navijačima da su potrebni timu.

"Naročito u lošim trenucima. U teškoj smo situaciji kao klub. Potrebni ste nam više nego ikad", rekao je novi trener Barselone.

Ćavi je naveo da je u januaru 2020. godine, poslije smjene Ernesta Valverdea, odbio ponudu da preuze tim. Rekao je da u to vrijeme nije bio potpuno spreman.

On će prvi trening s timom odraditi sjutra, iako će većina najboljih igrača biti odsutna zbog obaveza u reprezentacijama.

Pred Ćavijem je težak posao i težak raspored. Debitovaće u derbiju protiv Espanjola 20. novembra na domaćem terenu, a poslije toga Barselonu očekuje meč s Benfikom, pa Viljareal, Betis i Bajern iz Minhena.

Ćavi je napustio Barselonu 2015. godine nakon što je pomogao klubu da osvoji 25 trofeja, uključujući četiri Lige šampiona i osam titula prvaka Španije za 17 sezona.

Takođe, on je bio ključan dio reprezentacije Španije koja je osvojila Svjetsko prvenstvo 2010, kao i Evropsko prvenstvo 2008. i 2012. godine.

Od odlaska iz Barselone je u Al Sadu, prvo kao igrač, a zatim kao trener.

Barselona se trenutno nalazi na devetom mjestu na tabeli Primere sa 17 bodova, 11 manje od prvoplasiranog Real Sosijedada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније