Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

P.R. [ Beta ]

25. 11. 2021. 21:58   >>  21:59

SAVEZ RAZMIŠLJA

Italija: Obavezna vakcinacija za fudbalere?

Fudbalski savez Italije razmišlja da od vlade zatraži da uvede obaveznu vakcinaciju protiv koronavirusa za igrače, izjavio je danas predsjednik saveza Gabrijele Gravina.

Novom uredbom italijanske vlade od ove nedjelje vakcinacija je obavezna za policiju, vojsku i sve zaposlene u školama. Ranije su vakcine bile obavezne samo za zdravstvene radnike i zaposlene u staračkim domovima.

Gravina je rekao da je već zatražio od udruženja igrača i šefova različitih liga u Italiji da podstaknu svoje članove da se vakcinišu, ali da bi mogao da ode i korak dalje.

"Imamo oko 4-5 odsto igrača koji nemaju zeleni sertifikat, ali neki od njih ga nemaju jer su primili neku od vakcina koje nije priznata u našoj zemlji", rekao je Gravina.

"Ako se pojave brojke koje ugrožavaju fudbal, tražićemo od vlade ad hok uredbu kao što je, na primjer, urađeno sa zaposlenima u školama. I pored svih protokola, ako nevakcinisani idu u istu svlačionicu kao i ostali, rizik je veoma velik. Ne možemo sebi da priuštimo još jedan debakl poslije svih žrtava koje smo podnijeli", dodao je on.

Italijanski zeleni sertifikat sadrži dokaz o vakcinaciji, negativnom testu ili preležanom virusu. Novom uredbom, vlada uvodi "pojačani" zeleni sertifikat koji isključuje mogućnost da se pokaže negativan test za ulazak na određena mjesta, uključujući i fudbalske stadione počev od 6. decembra.

Sa sve većim brojem slučajeva zaraze širom Evrope, zbog čega su neki stadioni ponovo zatvoreni za navijače, Italija se nada da će joj nove mjere omogućiti da zadrži svoje stadione na 75 odsto kapaciteta.

"Slažem se sa inicijativom vlade. To je jedini način da zaštitimo naših 75 odsto", rekao je Gravina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније