Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

03. 12. 2021. 16:37 >> 16:38

ŽELE DA BUDU STABILAN PRVOLIGAŠ

FK Mornar: Više nećemo tolerisati sudijske nepravde

Fudbalski klub Mornar oglasio se povodom suđenja na mečevima Prve crnogorske Telekom fudbalske lige. Barski klub je poručio da više neće tolerisati sudijeske nepravde koje, kako su rekli "u kontinuitetu im se dešavaju".

Uprava Mornara je istakla da se ponosi "svojom tradicijom i posvećenošću univerzalnim sportskim vrijednostima", naglasivši da je "od 2018. godine organizaciono i kadrovski ojačan", a da je "kao kruna napretka kluba u svim segmentima je i ovosezonsko učešće u takmičenju Telekom 1.CFL"

"Naše ambicije su da ne igramo epizodne uloge, već da budemo stabilan prvoligaški klub, kakav priželjkuju naši navijači i sportska javnost našeg grada, koji će se ravnopravno takmičiti sa svim klubovima u Telekom 1.CFL.Ovim saopštenjem želimo da obavijestimo cmogorsku sportsku javnost da nećemo tolerisati sudijske nepravde koje nam se u kontinuitetu dešavaju već nekoliko kola i na koje do sada nijesmo reagovali, poštujući i uvažavajući integritet i kredibilitet delegiranih sudija. Medutim, suze naših igrača i navijača nakon završene utakmice 17. kola, obavezuju nas, da izdamo ovo saopštenje za javnost, uputimo protest sudijskoj komisiji FSCG i ukažemo na sudijske greške, iako to do sada nijesmo radili, smatrajući da su to rijetki pojedinačni slučajevi", kaže se u saopštenju.

Barski klub traži da se izvrše dodatne analaize suđenja.

"Skrećemo pażnju i tražimo od sudijske komisije FSCG da se izvrše dodatne analize drastično loših sudijskih odluka, koje su direktno uticale na krajnji ishod utakmica i to: 9. kolo (Mornar - Sutjeska), 14. kolo (Jezero - Mornar) i 15. kolo (Mornar - Rudar). I konačno u 17. kolu (Mornar - Dečić) spornih sudijskih odluka je bilo više, ali ona pri rezultatu 1:0 za domaću ekipu kada sudija Vojin Vojinović ne dosuđuje očigledan jedanaesterac u korist Mornara (iako je bio u neposrednoj blizini) zbog prekršaja nad našim igračem u protivničkom šesnaestercu, izazvala je buru negodovanja navijača. Mornar će i zvanično zatražiti izuzeće sudije Vojina Vojinovića sa svih utakmica za sve takmičarske selekcije", stoji u saopštenju.

Barani su poručili da će se dodatno mobilisati u završnici jesenjeg dijela prvenstva.

"Dakle, nećemo dozvoliti da ono što ostvarimo na terenu, pojedinci ponište svojim pogrešnim odlukama. Kao i do sada, gostujuće ekipe i sva službena lica, biće dočekana i ispraćena manirom dobrog domaćina, a na svaku buduću sudijsku nepravdu javno ćemo reagovati, u cilju podizanja sudenja na viši nivo. Nakon sastanka rukovodstva kluba sa šefom struke i igračima postignut je dogovor da se u klubu mobilišu sve snage i resursi u cilju postizanja što boljih rezultata i bodovnog salda u ovoj takmičarskoj sezoni", stoji u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније