Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ M.V. ]

06. 12. 2021. 13:50 >> 13:58

TROJICA TRENERA TVRDE

Preispitati konkurs za UEFA Pro licencu FSCG

Trojica trenera sa A licencom, Gavrilo Petrović, Dejan Jelenić i Milan Radulović, reagovali su povodom završenog konkursa za izbor trenera za Uefa Pro licencu FSCG. Oni su kazali da zahtijevaju da se otvori debata o kriterijumu i referencama kandidata koji su primljeni. 

"Da mnoge stvari u našem fudbalu ne funkcionišu kako bi trebalo, znaju i ptice na grani, a da se ne priča o konkretnim problemima i to svako zna. Dijelom je to i naša krivica, koju prihvatamo. Konkretan razlog našeg saopštenja je spisak kandidata primljenih na Uefa Pro licencu. Prije svega iz razloga što su stručnost i potencijal kandidata bili u drugom planu prilikom odabira kandidata (čast izuzecima) a da je primaran preduslov za prijem pojedinih kandidata bila, uglavnom, privrženost iskazana u ranijem turbulentnom periodu za sadašnje rukovodstvo FSCG", naveli su Petrović, Jelenić i Radulović. 

Kako tvrde, iako su uvjeravani od direktora CET-a ( Centar za edukaciju trenera ) da s obzirom na kompletno školovanje koje su prošli i ocjene koje su imali od CET-a treba da budu na spisku, do toga nije došlo.

"Šta se u međuvremenu desilo ne znamo, ili nam nisu govorili istinu ili se možda nisu ni bavili vezano za ona pitanja zbog kojih i postoje. Zahtijevamo da se javno otvori debata o kriterijumu i referencama kandidata koji su primljeni na licencu i nas koji nismo. Da vidimo koliko još moramo da radimo i da se usavršavamo da dođemo do nivoa upisanih kandidata", kazali su trojica trenera.

Petrović, Jelenić i Radulović tvrde da ova odluka direktno utiče na jedan vid stagnacije u njihovom radu i nemogućnost dodatnog usavršavanja kroz seminare za Pro licencu. 

"Da pojasnimo onima koji nisu upućeni, Pro licenca je nivo edukacije koju su završili Gvardiola, Klop, Murinjo... Najveće zvanje za fudbalskog trenera. Možda se ispostavi da ovaj spisak i nije loša stvar za naš fudbal, da se napokon otvore neke od tabu tema crnogorskog fudbala, prije svega omladinskog i da vidimo ko radi na štetu a ko na korist našeg fudbala. Da li mi koji svakodnevno doprinosimo boljitku našeg fudbala ili oni koji iz fotelja svojim odlukama uglavnom urušavaju ugled prije svega naše omladinske škole", poručili su Petrović, Jelenić i Radulović. 

Oni čekaju zvaničan izvještaj Stručnog vijeća, koji još nije završen, da vide ko je od njihovih kolega stao iza ovog, kako su kazali, najblaže rečeno diskutabilnog spiska.

"Biće i o tome priče u narednom periodu. Ovo je samo početak, koji će, uvjereni smo, voditi samo ka oporavku našeg fudbala", zaključili su Petrović, Jelenić i Radulović

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније