Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

P.R. [ Beta ]

07. 12. 2021. 23:13 >> 10:40

LIGA ŠAMPIONA

Liverpul i Ajaks maksimalni, Milan ispao iz Evrope

Fudbaleri Atletiko Madrida pobijedili su u gostima ekipu Porta sa 3:1 i tako, uz Liverpul, izborili plasman u osminu finala Lige šampiona iz Grupe B.

U drugom meču ove grupe, Liverpul je kao gost pobijedio Milan sa 2:1.

Ekipa Jirgena Klopa, koja je već bila obezbijedila prvo mjesto, takmičenje u grupi je završila sa maksimalnih 18 bodova, Atletiko je drugi sa sedam, Porto treći sa pet, dok je Milan posljednji sa četiri osvojena boda.

Atletiko je na večerašnjem meču poveo golom Antoana Grizmana u 56. minutu. Lopta je poslije kornera prošla kroz "šumu" igrača i na kraju stigla do Grizmana kojem nije bilo teško da pošalje loptu pored golmana domaćeg tima.

Nakon tog gola rasplamsala se borba, "pala" su i tri crvena kartona te je Porto zaradio dva, a Atletiko jedan.

Na kraju, Atletiko je pobijedu potvrdio golovima Anhela Koree u 90. i Rodriga De Paula u 92. minutu, dok je utješni pogodak za Porto postigao Serhio Oliveria u 96. minutu sa bijele tačke.

Na utakmici u Milanu, domaći tim je poveo golom Fikaja Tomorija u 29. minutu nakon što se lopta odbila do njega poslije odbrane Alisona.

Liverpul je izjednačio u 36. minutu na sličan način. Aleks Okslejd-Čemberlen je šutirao, golman Milana je odbranio pa je lopta stigla do Mohomada Salaha koji je poslao u mrežu.

Pobjedu ekipi Jirgena Klopa donio je Divok Origi u 55. minutu, poslije još jedne odbijene lopte. Šutirao je Sadio Mane, Majk Manjan je odbranio, ali je Origi bio na pravom mjestu pa je loptu glavom poslao u mrežu.

Fudbaleri Ajaksa pobijedili su na svom terenu ekipu Sportinga sa 4:2, dok je Borusija Dortmund slavila protiv Bešiktaša sa 5:0, u Grupi C.

U Grupi C je sve bilo poznato pred posljednje kolo - Ajaks i Sporting idu u osminu finala Lige šampiona, Borusija Dortmund u Ligu Evropa, dok je Bešiktaš završio takmičenje u Evropi.

Ajaks je dominaciju u ovoj grupi potvrdio i večeras, pošto je upisao šestu pobjedu.

Strijelci za Ajaks na večerašnjem meču bili su Sebastijan Ale u osmom minutu sa penala, Antoni u 42, David Neres u 58. i Steven Berghojs u 62. minutu. Golove za Sporting postigli su Nuno Santos u 22. i Tabata u 78. minutu.

U drugom meču, Dortmund je poveo golom Doniela Malena u 29. minutu, da bi posao Bešiktašu dodatno otežao Velinton koji je u 43. minutu dobio direktan crveni karton.

Na 2:0 povisio je Marko Rojs sa penala u drugom minutu sudijske nadoknade vremena, a ubjedljivu pobjedu Dortmunda u drugom poluvremenu potvrdili su Rojs u 53, Erlin Haland u 68. i 81. minutu.

Ajaks je prvi u grupi sa maksimalnih 18 bodova, Sporting i Borusija Dortmund su sakupili po devet, dok je Bešiktaš takmičenje završio bez bodova.

Fudbaleri Real Madrida pobijedili su na svom terenu Inter sa 2:0, i tako obezbijedili prvo mjesto u Grupi D Lige šampiona.

Na drugoj poziciji nalazi se Inter sa 10 bodova, pet manje od Reala, i oba tima će takmičenje nastaviti u osmini finala Lige šampiona.

Real je poveo u 17. minutu golom Tonija Krosa. On je sa 25 metara odličnim udarcem lijevom nogom savladao golmana Intera Handanovića.

Konačan rezultat postavio je Marko Asensio golom u 79. minutu, nakon asistencije Karvahala. Asensio je samo minut prije gola ušao na teren umjesto srpskog internacionalca Luke Jovića.

Inter je od 64. minuta igrao sa igračem manje, nakon što je direktan crveni karton dobio Nikolo Barela.

U istoj grupi, Šahtjor i Šerif odigrali su neriješeno 1:1.

Šerif je od ranije, sa sedam bodova, obezbijedio treće mjesto u grupi i nastavak takmičenja u Ligi Evropa. Šahtjor je posljednji u grupi sa dva poena.

Strijelac vodećeg gola za Šahtjor bio je Fernando u 42. minutu. Sergej Krivcov je uputio odličan dubinski pas preko odbrane Šerifa u kazneni prostor, a Fernando je sa pet metara proslijedio loptu u mrežu.

Izjednačenje Šerifu donio je Boban Nikolov golom u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

Žrijeb za nokaut fazu Lige šampiona i Lige Evropa održaće se u ponedjeljak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније