Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

27. 02. 2013. 22:48 >> 22:43
1

MAJSTORIJA ROBENA

Njemački kup: Bajern se osvetio Borusiji

U reprizi prošlogodišnjeg finala Kupa, Bajern je pobijedio Dormund sa 1:0 i plasirao se u polufinale. Čovjek odluke bio je Arjen Roben.

Bavarci su se tako revanširali „milionerima“ za ubjedljiv poraz u finalu prošlog maja – 5:2.

U tvrdom meču presudio je jedan potez majstora. Arjen Roben je sjajnim golom dva minuta prije kraj prvog poluvremena, udarcem sa ivice šesnaesterca uspio da pogodi same rašlje gola Vajdenfelera.

Ispostavilo se da je taj pogodak bio dovoljan da Bajern obezbijedi plasman među četiri najbolje ekipe u Kupu.

Borusija je u drugom poluvremenu učinila sve ne bi li stigla do izjednačenja, ali momci Jirgena Klopa nijesu pronašli rješenje za čvrstu odbranu Bajerna. Na drugoj strani, pobjeda domaćih je mogla du bude ubjedljivija, ali su Gece i Vajdenfeler zaustavili pokušaj Dantea glavom.

Fudbaleri Štutgarta pridružili su se Volfsburgu i Frajburgu u polufinalu Kupa Njemačke pošto su savladali Bohum na svom terenu sa 2:0.

"Švabe" su bez mnogo problema izašli na kraju sa drugoligašem, koje je načeo Gentner u 18. minutu. Trijumf Štutgarta ovjerio je Vedad Ibišević koji je postavio konačnih 2:0 devet minuta prije kraja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније