Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

02. 03. 2013. 19:25 >> 19:19
1

EL KLASIKO

VIDEO: Real ponovo bolji od Barselone

Nakon godina patnje, Real je pronašao ključ za pobjede u duelima sa Barselonom. Samo četiri dana nakon što su im očitali lekciju na „Nou Kampu“ u polufinalu Kupa, Madriđani su ponovo pobijedili ljutog rivala – 2:1.

Ni to što je Murinjo odmarao glavne igrače za meč sa Mančesterom u Ligi šampiona, nije pomoglo Barseloni, koja je u velikoj krizi. „Kraljevski“ klub je pun samopouzdanja ušao u meč, došao do tri boda koja neće mnogo promijeniti stanje na tabeli (Barsa bježi 13 bodova), ali sigurno hoće u glavama izabranika Žozea Murinja, koji su shvatili da mogu da se nose sa Barsinim majstorima.

Barsa je ponovo očajno počela El Klasiko. Slabo je reagovala odbrana Katalonac i po ko zna koji put pokazala šupljine, kada je talentovani Alvaro Morata centrirao sa lijeve strane, Pike i Maskerano, ali i Valdes su dozvolili da im se lopta prošeta kroz peterac, a Benzema je na drugoj stativi zakucao u mreži za 1:0. Francuzu je to bio četvrti pogodak u El klasiku.

Međutim, nije se dugo čekalo na novi pogodak. Mesi je u 18. minutu izbjegao ofsajd zamku i pobjegao Ramosu po desnoj strani, ušao u kazneni prostor gdje je prebacio loptu na lijevu nogu i pogodio bliži ugao za 1:1. Argentinac je uspio da dođe do 18. gola u El klasiku i tako se izjednačio sa Alfredom di Stefanom po broju pogodaka u duelima Reala i Barse.

Mesi je ujedno postigao gol na 16. uzastopnom meču za Barsu u Primeri i produžio svoj rekord.

Iako je Murinjo odmarao neke od glavnih aduta, za meč sa Mančesterom, to ni malo nije uticalo na kvalitet fudbala u Madridu.  Real je zaprijetio preko Kake, ali bez opasnosti po gol Barse.

Na drugoj strani opet se Mesi našao u šansi nakon što mu je Vilja dodao loptu Argentinac sa distance šutirao, slabijom desnom nogom između Varana i Ramosa, ali je Lopez lako ukrotio njegov pokušaj iz 32. minuta.

Samo sedam minuta kasnije mogao je Real ponovo da dođe do prednosti - Modrić je sa desne strane idealno pronašao Moratu na drugoj stativi, a mladi Španac kao da se uplašio pa je glavom pogodio samo spoljni dio mreže.

I jedni i drugi su malo smanjili gas u nastavku, Real je mislima već bio u Mančesteru, iako je naspram njih bio „vječiti“ rival. Ipak, i jedni i drugi su se probudili u finišu, pa je viđeno nekoliko žestokih startova.

Najbolju priliku za vođstvo Real je imao u 77. minutu nakon što je Morata ostao potpuno sam iskosa sa lijeve strane, ali nije uspio da matira Valdeza.

Ono što nije pošlo za nogom golobradom krilnom napadaču, jeste Serhiju Ramosu koji je bio najviši u skoku poslije kornera Modrića i trzajem glavom donio Realu 2:1 osam minuta prije kraja i očaj na licima fudbalera Barselone. Ronaldo je mogao da ih totalno dotuče, ali je iz slobodnjaka snažnim udarcem pogodio desni rogalj za uzdahe na Bernabeu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније