Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

03. 03. 2013. 17:24 >> 17:24

POBJEDA FIORENTINE

Seria A: Preokret Intera, zahvaljujući Palasiu

Inter je slavio na teškom gostovanju Kataniji i pored toga što je gubio sa 2:0, nakon prvog poluvremena – 3:2. Pobjede ostvarili i Fiorentina i Udineze.

Poraz u derbiju od Milana prošle nedjelje, zatim svađa Stramaćonija i Kasana, nijesu pokolebali Inter, koji se u velikom stilu vratio u meč, pobijedio i ostao trci zatreće mjesto koje vodi u Ligu šampiona.

Katanija je golovima Bergesija i Markeze već poslije 20 minuta vodila 2:0 i činilo se da „nero-azurima“ prijeti potop. Međutim, drugo poluvrijeme i druga priča.

Inicijator fantastičnog preokreta bio je rezervista Palasio. Argentinac je odlično pronašao Rikija Alvareza, a mladi vezista uspješno je spakovao loptu u mrežu Anduhara. Palasio je potom iskoristio centaršut Pereire i glavom zatresao mrežu Katanije za 2:2! Tu nije bio kraj uzbuđenjima. U 89. minutu Kambjaso bio za nekoliko centimetara neprecizan, a onda, u drugom minutu nadoknade, Kambjaso je pronašao Palasija, a fantastični Argentinac još jednom pogodio metu za konačni 2:3.

Fiorentina se dugo mučila sa Kjevom, ali je ipak uspjela da nastavi sa dobrim rezultatima na svom "Artemio Frankiju". Paskval je u ranoj fazi meča donio prednost "ljubičastima", rezultatsku ravnotežu vratio je Kofi, da bi  Larondo nakon  asistencije Luke Tonija pogodio za 2:1 i tri vrijedna boda „viole“. Stevan Jovetić je zamijenjen u 63. Minutu.

 Parma je u krizi, već osam kola ne zna za pobjedu, a agonija je nastavljena u meču sa Sampdorijom. Sa druge strane, dolazak Delija Rosija očigledno je preporodio Samdoriju, koja je novom "trojkom" učvrstila 10. mesto na tabeli Serije A. Junak pobjede Đenovljana još jednom je bio talentovani Argentinac Mauro Ikardi, koji je postigao jedini gol na meču.

Udineze je odnio tri boda iz Peskare, a za osvajanje sva tri boda pobrinuo se legendarni Toto Di Natale, koji je već u osmom minutu pogodio i kako se ispostavilo postavio konačan rezultat.

Rezultati i strijelci:

Torino - Palermo 0:0

Sijena - Atalanta 0:2 (0:1)

(Bonaventura 3, 68)

Bolonja - Kaljari 3:0 (2:0)

(Taider 5, Dijamanti 19, Paskvato 90+2)

Fiorentina - Kjevo 2:1 (1:1)

(Paskval 4, Larondo 78 - Kofi 38)

Katanija - Inter 2:3 (2:0)

(Bergesio 7, Markeze 19 - Alvarez 52, Palasio 70, 90+2)

Sampdorija - Parma 1:0 (0:0)

(Ikardi 58)

Peskara - Udineze 0:1 (0:1)

(Di Natale 8)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније