Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

16. 04. 2014. 13:02 >> 13:03

VEČERAS "EL KLASIKO"

Injesta: Trofej u Kupu za spas sezone

Sedmi put u istoriji, Barselona i Real Maddrid igraće finale Kupa kralja. "El klasiko" se igra večeras na neutralnom terenu u Valensiji, a taj meč je, prije svega, posljednja prilika da Katalonci osvoje trofej ove sezone.

Barselona je ispala iz Lige šampiona od madridskog Atletika, a prvenstveni poraz od Granade u posljednjem kolu udaljio je četu Herarda Martina od titule u Primeri. Vezista katalonskog kluba, Andres Injesta, svjestan je da je večerašnji duel sa najvećim rivalom jedina šansa da ove godine upotpune svoju kolekciju trofeja.

"Imamo snage i kvalitete da osvojimo Kup, ali moraćemo da pružimo najbolju partiju protiv sjajnog rivala. Osvajanje Kupa donijelo bi nam radost i spasilo sezonu", rekao je Injesta.

On je kazao da trofej u nacionalnom Kupu ne može izbrisati činjenicu da su ispali iz Lige šampiona, ali opominje da ne odustaju od odbrane titule u prvenstvu.

"Poraz od Atletika nas još uvjek boli, ali će osvajanje Kupa biti kakva takva utjeha.  I molim vas, nemojte nas otpisivati iz trke za titulu u Primeri. Ništa još nije gotovo. Život je sigurno ljepši kada pobjeđujete i kada je sve u redu, ali moramo biti samokritični. Ipak, detaljnu analizu ostavljamo za kraj sezone", dodao je španski reprezentativac.

Zanimljivo, dva španska velikana prvo finale Kupa kralja odigrali su upravo u Valensiji, 1936. godine. Tada su Madirđani slavili rezultatom 2:1, a pobijedili su i u finalima 1974. i 2011., tada golom Kristijana Ronalda.

I Barsa je tri puta savladala Real u finalu Kupa - 1968., 1983. i 1990. godine, kada je meč odigran, takođe, na Mestalji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније