Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

16. 04. 2014. 23:25 >> 23:43
2

KUP KRALJA (FINALE)

Bejl majstorijom donio trofej Realu!

Golom nakon nevjerovatnog solo prodora, koji je krenuo sa centra, Garet Bejl je donio trofej Realu, koji je u finalu savladao Barselonu 2:1. Velšanin je tako krunisao sjajnu partiju, jer je tokom svih 90. minuta bio pokretačka snaga svog tima i mučio odbranu Katalonaca. Izabranici Herarda Martina još jednom pružili blijedu igru, i već sada je jasno da je ovo sezona za zaborav.

Real je u prvih 15 minuta bio opasniji, dva puta je pokušao Bejl, a nagrada je stigla u 11. minutu.

Neko od igrača Barselone je izgubio loptu na sredini, Benzema je uposlio Di Mariju, koji je izdržao duel sa Maskeranom i poslao loptu u mrežu.

Madriđani su se potom povukli i ograničili na kontre. Barsa je prvi put šutirala u okvir gola sredinom prvog dijela, probao je Alba glavom, ali je to bilo lako za Kasiljasa.

Barsa je već u ranoj fazi meča ostavila veliki prostor na svojoj polovini, što Real koristi. Bejl je ponovo prošao po lijevoj strani, uputio povratnu loptu za Iska, čiji je udarac izblokiran.

U finišu poluvremena, Mesi je pokušao sa ivice šesnaesterca, ali je bio zamalo neprecizan. To je bilo i posljednje uzbuđenje u prvom dijelu.

Bejl je otvorio poluvrijeme sjajnim prodorom,  poigrao se sa odbranom Katalonaca, ali je šutirao u spoljnji dio mreže.

Barsa je izjednačila u 68. minutu, na neubičajen način za nju, iz prekida. Ćavi je odlično izveo korner, a mladi Bartra još bolje skočio i sa 10-metara glavom savladao Kasiljasa.

Ono što nije uspio na početku nastavka, Bejl je uradio pet minuta prije kraja - Velšanin je fenomenalnim trkom dugim gotovo 50 metara, uz lijevu aut liniju, obišao Bartru, zatim ušao u šensesterac i špicom poslao loptu kroz noge Pinut za 2:1 i ogromnu radsot igrača i navijača Reala.

Barsa je jedinu pravu priliku stvorila u 90. minutu, Nejmar je špicom šutirao sa 10,11 metara, ali nije imao sreće, jer je lopta pogodila stativu, pa je Real u nadoknadi sačučao minimalnu prednost i zasluženo osvojio Kup Kralja!

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније