Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

07. 03. 2013. 23:15   >>  23:10

RUSI BEZ POBJEDE

LE: Rapsodija Totenhema, poraz prvaka Evrope

Totenhem je razbio Intera na "Vjat Hart Lejnu" i sa 3:0 i praktično obezbijedio prolaz među osam najboljih u Ligi Evrope. U ostalim utakmicama, Zenit poražen od Bazela, Benfika minimalno savladala neugodni Bordo.

Susret koji je sa razlogom okarakterisan kao derbi osmine finala Lige Evrope izgubio je taj epitet, jer je u Londonu postojao samo jedan tim.

 
Geret Bejl bio je strijelac vodećeg gola za "Sparse" već u šestom minutu. Gulfi Sigurdson mu je asistirao, a Velšanin je nastavio da rešeta mreže golmana bez obzira o kom se takmičenju radi.

Asistent kod vodećeg gola Totenhema je u 18. minutu duplirao prednost i tada se činilo da će Inter doživjeti pravi debakl. Situaciju je mogao da popravi Alvarez u završnici prvog dijela meča, ali je loptu poslao pored stative kada se našao oči u oči sa Bredom Fridelom.

Drugo poluvrijeme je počelo na sličan način kao i prvo. Nakon kornera u 53. minutu Vertongen je glavom savladao Handanoviča. Da nije bilo Slovenca na gol vjerovatno bi se "Neroazuri" u Milano vratili sa mrežom ispunjenom do vrha.

Geret Bejl je u 15. minutu zbog navodnog simuliranja zaradio žuti karton pa ga neće biti u revanšu ali s obzirom na prednost koju je ekipa Viljaša Boaša stekla Velšanin neće ni biti potreban saigračima na "Meaci".

Bazel je na svom terenu u završnici meča došao do sjajne prednosti od 2:0 nad Zenitom pred revanš u Sankt Petersburgu. Striujelci su bili Diaz i Fre. Benfika je sa 1:0 slavila nad Bordoom, a otpor Francuza slomljen je u 21. minutu, kada je Karaso zatresao sopstvenu mrežu.

Steaua nastavila sa sjanim partija u Evropi. U Bukureštu je pao prvak Evrope, Čelzi 1:0.

Čelzi nije kalkulisao, pa je Rafael Benitez izveo je vrlo jak sastav koji su predvodili Bane Ivanović, Lampard, Oskar, Azar, Tores, ali i pored toga, pognutih glava se vraćaju kući.

Na Nacionalnom stadionu u rumunskoj prestonici odluka je pala u 34. minutu kada je Rajan Bertrand neoprezno srušio Ruseckua u kaznenom prostoru, pa je sudija Karašev pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo upravo Rusecku i poslao loptu u donji lijevi ugao  za 1:0.

Pokušavali su gosti na sve načine da dođu do izjednačenja, u nastavku su ušli Mata i Marin, ali ni oni nijesu mnogo pomogli.

Lacio je završio veliki dio posla, pošto je u Štutgartu savladao istoimenu ekipu sa 2:0.

Rimljane je u 21. minutu u vođstvo doveo Ederson, da bi konačan rezultat postavio Onazi u 57. minutu, pošto je u sjajnom solo prodoru nanizao tri domaća fudbalera i potom poslao loptu u mrežu.

Trijumf na strani ostvario je i Fenerbahče, jer je slavio u Plzenu 1:0, pa turski tim ima minimalnu prednost pred revanš na svom terenu. Jedini pogodak djelo je Kamerunca Veba, koji je bio precizan devet minuta prije kraja.

Njukasl je ostao nesavladan u Moskvi protiv Anžija, iako je tim iz Mahačkale na posljednja tri meča pobjeđivao kao domaćin – 0:0. 

Ruski tim je na posljednih sedam mečeva uspijevao je da postigne barem jedan pogodak, ali je odbrana Njukasla izdržala sve nalete domaćina.

Do prvih konretnih prilika domaći su stigli tek u drugom poluvremenu preko Traorea i Etoa, dok su „svrake“ prijetile preko Anite i Ben Arfe. Na kraju je ipak ostalo 0:0.

Loša vijest za Anži, pored nepovoljnog rezultata je i povreda Vilijana, koji je  morao da napusti teren zbog povrede članka, a moguće je da se radi o ozbiljnijoj povredi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније