Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

23. 04. 2014. 22:40   >>  22:42

NIJE SE ISPLATILA "TIKA-TAKA"

Real sa 1:0 ide u Minhen

Anćeloti je našao rješenje za pas igru Bajerna. Italijan je taktički odlično postavio ekipu, u defanzivi domaći su odigrali skoro bez greške, a kontrama su ugrožavali gol aktuelnog prvaka Evrope. "Kraljevski" klub slavio je rezultatom 1:0, pogotkom Benzeme u prvom poluvremenu.

Na terenu od prvog minuta nije bilo Gereta Bejla koji je bio bolestan prethodnih nekoliko dana, ali su Ronaldo, Di Marija i Benzema odradili odličan posao u brzim kontranapadima. Velšanin je u drugom poluvremnu zamijenio Ronalda, koji, vidjelo se, nije bio spreman za svih 90 minuta.

Fudbaleri Bajerna su igrali njihovim prepoznatljivim stilom, nijesu odustajali od famozne "tika-take", ali im se večeras stil igre koji forsira Pep Gvardiola nije isplatio. Real je taktički odradio sjajan posao, zatvoreni su bili prilazi ka Kasiljasevom golu, Ronaldo i drugovi su kontrama ugrožavali gol Bavaraca.

Takva igra im se isplatila u 15. minutu. Do tada Madriđani nijesu napravili ništa, ali je tada, nakon najbolje akcije Bajerna u dotadašnjem dijelu meča, uslijedila kontra, iz koje su došli do vođstva.


Ronaldio je primio loptu na sredini terena, progirao sunarodnika Koentraa na lijevoj strani, a lijevi bek Reala pronašao na drugoj stativi

Benzemu, kojem nije bilo teško da smjesti loptu u mrežu za 1:0.

 

 benzema goal

U prvom dijelu meča lopta je konstantno bila na polovini Reala, domaći su brzo gubili loptu i nijesu usjevali da pređu centar. Ipak, Bavarci nijesu našli put do Kasiljasovog gola, pokušavao je Roben na sebi svojstven način, prodorima sa lijeve strane ali bezuspješno.

"kraljevići" su nastavili da stvaraju prilika iz kontri, pokušao je prvo Ronaldo glavom, potom i Di Marija, a veliku priliku da duplira vođstvo u 25. minutu propustio je Ronaldo, nakon akcije identičnoj kao kod gola. Nakon pasa sa lijeve strane, Portugalac je imao vremena da se namjesti, da bira gdje će poslati loptu, ali se odlučio za šut iz prve i pogriješio, jer je lopta otišla daleko iznad prečke.



Bajern, osim ogromnog posjeda (74%), nije imao skoro ništa. Gosti nijesu šutirali s distance, a šuteve Robena iz šesnaesterca izblokirali su defanzivci Reala.

Anćelotijevi izabranici nastavili su da se oslanjaju na kontranapade, što im je umalo ponovio "upalilo" ali je Di Marija propustio stopostotnu šansu, kada je mogao i da uputi povratni pas u srce šesnaesterca Bajerna, gdje je loptu čekao Benzema.

Bajernova igra pasova nije urodila plodom. Prvi pravi šut ka golu Reala uputio Miler u 81. minutu, a najveću priliku za goste propustio je rezervista Mario Gece, koji nije uspio da savalada Kasiljasa sa 10 metara.

Anćelotijeva četa izdržala je pritisak Bajerna u posljednjim minutima, slavlje navijača na "Sanjago Bernabeu" počelo čim je sudija Hauard Veb odsvirao kraj, velika pobjeda Reala u evropskom klasiku.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније