Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

24. 04. 2014. 23:01 >> 23:15

LIGA EVROPE

Lima srušio Juve, Sevilja blizu finala

Benfika je u finišu stigla do pobjede nad Juventusom 2:1, ali ni šampion Italije nije previše razočaran, jer je postigao gol u gostima, pa ga i minimalna pobjeda u revanšu vodi u finale. U drugom polufinalu, Sevilja je u španskom okršaju savladala Valensiju 2:0 i napravila veliki korak ka finalnoj predstavi.

Benfika je povela već u 2. minutu, nakon kornera. Garaj je iskoristio uspavanost Bonućija i savladao Bufona, 1:0 za Portugalce.

Domaći su se potom svjesno povukli, prepustili sredinu Italijanima koji su jalovo napadali.

U drugom poluvremenu najbolju šansu imao je Pogba, kada je golman domaćih dobro intervenisao. Ipak, trenutak inspiracije Karlosa Teveza donio izjednačenje. Argentinac se majstorski oslobodio čuvara i postigao izjednačujući pogodak.

Zanimljivo je da je to bio njegov prvi gol poslije pet godina u Evropi.

Benfika, je međutim, smogla snage da dođe do pobjede.  Odbrana Juventusa je opet zaspala,  a rezervista Lima, koji je zamijenio Kardoza, jr pogodio mrežu, pa portugalski tim na "Arenu" nosi minimalnu prednost.

U Andaluziji Valensija je bolje otvorila meč, ali su golovi viđeni na drugoj strani. Sevilja je blic-krigom ubila goste, pošto je postigla dva gola za pet minuta.

Prvo je Mbia načeo goste, mada je bio u ofsajdu. Nedugo zatim, Baka je matirao Guaitu.

U nastavku je Valensija pokušavala da smanji, ali je opet najbolju šansu imao domaćin. Baka, je a propustio priliku dotuče rivala i obezbijedi finale. Vargas i Alkaset su na drugoj strani mogli da donesu gol nade za Valensiju, ali je ostalo 2:0, velika prednost za Sevilju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније