Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

09. 03. 2013. 16:56 >> 16:48

ROĐENDAN

Inter puni 105 godina

Prije tačno 105 godina, devetog mart 1908, osnovan je Inter iz Milana. Tokom više od vijeka postojanja, "neroazuri" postali su jedan od vodećih klubova u italijanskom, evropskom i svjetskom fudbalu.

Sve je počelo tako što su u redovima Milana dominirali Italijani. Druga grupa Italijana i Švajcaraca odlučila je da osnuje svoj klub, u kojem će nastupi biti omogućeni i strancima. Otuda i ime kluba "Internacionale".
Prvi Skudeto klub je osvojio već u sezoni 1909/10, da bi do danas u trofejne vitrine "neroazuri" donijeli ukupno 18 pehara namijenjenih najboljoj ekipi u Italiji (17 osvojenih i jedan dodijeljeni, iz sezone 2005/06). Inter ima i sedam titula u Kupu, kao i pet u Superkupu Italije.

Šampioni Evrope "neroazuri" bilii su 1964, 1965 i 2010. godine, a UEFA kup osvajali su 1991, 1994 i 1998. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније