Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

11. 03. 2013. 18:21   >>  18:12

REAGOVANJE

Vlada Hrvatske kritikovala Platinijevo pismo

Vlada Hrvatske danas je reagovala nakon što je predsjednik UEFA Mišel Platini uputio pismo predsjednicima Vlada Hrvatske i Srbije, u kojem je zatražio da se te zemlje obračunaju sa huliganizmom.

Platinijevo pismo hrvatska Vlada smatra “diplomatski neprimjerenim” i, kako su saopštili, “sudbina hrvatskog fudbala ne zavisi samo od njih”.

"I pored toga što otvoreno pismo predsjedniku Vlade Hrvatske smatramo diplomatski neprimjerenim, uvjereni smo da će sve uključene strane preduzeti odgovarajuće mjere s ciljem da predstojeća utakmica između reprezentacija Hrvatske i Srbije prođe bez incidenata. Nadamo se da će se u budućnosti eliminisati bezrazložna prozivanja nadležnih organa Vlade Hrvatske", ističe se u pismu koje su potpisali ministri policije i sporta Hrvatske, Ranko Ostojić i Željko Jovanović.

"Organizator utakmice nije Vlada, već Fudbalski savez Hrvatske i udruženje klubova prve hrvatske lige, koji su dobili jasna uputstva. Smatramo da bezbjednosna situacija u Hrvatskoj nije lošija, niti više zabrinjavajuća od ostatka Evrope, koja se takođe susrijeće s rasnom diskriminacijom i neredima koji često završavaju nasiljem", navodi se u pismu Ostojića i Jovanovića.

Dodaje se da su resorni ministri i Vlada svjesni problema, ali da ne mogu da se slože s Platinijevim potenciranjem u pismu, "pogotovo u svjetlu kladioničarskih i korupcijskih afera, koje ovih dana potresaju samu evropsku kuću fudbala".

Iz hrvatske Vlade podsjećaju i da je osnivano Nacionalno tijelo za borbu protiv nasilja u sportu, što je rezultat dogovora predstavnika Ministarstva nauke, obrazovanja i sporta, Ministarstva pravosuđa i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Član Izvršnog odbora UEFA Grigorij Surkis rekao je da je iznenađen reakcijom iz Zagreba i dodao da se nadao dijalogu.

Ranije, Surkis je izjavio da dio problema huliganizma leži u odsustvu akcija hrvatskih vlasti protiv huliganskih ispada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније