Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

12. 03. 2013. 22:42   >>  23:07 6

LIGA ŠAMPIONA

Milan na koljenima, Barsa ide dalje!

Barselona je briljantnom partijom na „Nou Kampu“ savladala Milan 4:0, i tako uspjela da se plasira među osam najboljih ekipa u ovogodišnjoj Ligi šampiona, nakon poraza u Italiji 0:2. U drugom večerašnjem duelu, Galatasaraj je, pobjedom u Gelzenkirhenu od 3:2, izbacio njemački Šalke.

Katalonci su odlično otvorili utakmicu. Mesi je već u 5. minutu pogodio za 1:0. Nakon odigranog duplog pasa sa Ćavijem, Argentinac je šutnuo sa ivice šesnaesterca, a golman gostiju Abijati samo je posmatrao loptu, koja je završila u rašljama njegovog gola.

Nakon gola, Barselona je nastavila sa napadima, ali Milan je uspio da se odbrani, postavivši “bunker” ispred svog kaznenog prostora.

Italijani su uspjeli da zaprijete preko El Šaravija, ali njegov šut Valdes je lagano zaustavio. Prvu ozbiljniju šansu Milan je imao preko Nijanga, koji je sa 16 metara pogodio stativu.

Odmah nakon toga, stigla je kazna Barselone. Strijelac je opet bio Mesi u 40. minutu, a ovog puta ga je proigrao Injesta, nakon greške Ambrosinija na sredini terena. Najbolji igrač planete je, još jednim udarcem van šesnaesterca, duplirao prednost svog tima.

U drugom poluvremenu, na gol se čekalo deset minuta. Ovog puta, strijelac je David Vilja.

Alegri je pokušao izmjenama da promijeni tok utakmice, ali bezuspješno. Na teren su ušli Robinjo i Muntari, koji su se samo uklopili u bezidejnu igru Milana.

Nade italijanske ekipe ugasio je Žordi Alba pogotkom u nadnoknadi vremena, i tako postavio konačnih 4:0, čime je slavlje na „Kamp Nou“ moglo da počne.

 

Utakmica u Gelzenkirhenu počela je sa četiri minuta zakašnjenja, a u uvodnim minutima meča gosti su imali veću inicijativu. Drogba je prvi uspio da pošalje loptu u okvir gola, ali je njegov udarac lijevom nogom zaustavio Hildebrand.

Nakon toga, Šalke se trgnuo i prve šanse stvorio preko Bastosa i Matipa, koji nijesu bili dovoljno precizni.

Domaćin je poveo u 17. minutu. Farfan je izveo korner, a Nojštater je, nakon što se lopta odbila od Huvedesove glave, zatresao mrežu Galatasaraja.

Gosti su izjednačili u 37. minutu, kada je Altintop, desnom nogom, sjajno šutirao sa 25 metara, i tako zatresao mrežu svog bivšeg kluba.

Pet minuta kasnije, uslijedio je preokret. Prednost Galatasaraju donio je Jilmaz, strijelac i u prvom meču, lob udarcem.

U nastavku utakmice Šalke nije uspio ozbiljnije da priprijeti, sve do 63. minuta, kada je stigao do izjednačenja. Prvo je Heger pogodio prečku, a onda je u nastavku akcije, poslije gužve u petercu, Bastos došao do lopte i smjestio je iza leđa Muslere.

Do kraja meča, uslijedili su jalovi napadi njemačke ekipe, a Galatasaraj je, nakon kontre u 95. minutu, golom Guluta stavio tačku na prolaz u četvrtfinale.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније