Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

14. 03. 2013. 09:14 >> 10:13
4

LIGA ŠAMPIONA

VIDEO: Pirova pobjeda Arsenala, Malaga živi bajku

Arsenal slavio sa 2:0, što mu nije bilo dovoljno da ode među osam najboljih. Malaga na krilima Iska (gol i asistenicja) srušila Porto 2:0 i ostvarila najveći uspjeh u istoriji kluba.

Arsenal se isprsio na "Alijanc Areni", odigrao hrabro, otvoreno od prvog minuta, ali se ispostavilo da je prednost Bajera iz prvog meča bila ogromna. "Tobdžije" su odigrale možda i najbolji meč u sezoni, ali je Bajern nekako izdržao. Bavarci su imali svojih šansi, ali bilo je vidljivo od samog početka da su nekako u kontra ritmu. Večeras su se izvukli, ali svakako da poraz i igra treba da ih brinu pred nastavak Lige šampiona.

Odbrana Bajerna je dozvolila gostima da organizuju napad, Kazorla je to iskoristio i proigrao Volkota, on je sa desne strane, uputio oštar centaršut po zemlji u peterac, a na pravom mjestu bio je Olivije Žiru i zakucao loptu u mrežu.

Bajern je odmah zaprijetio preko Krosa i Boatenga, ali su njihovi udarci otišli preko gola Fabijanskog. Sijevnula je kontra Bajerna u 27. minutu, Roben je povukao loptu i nije želIo da je prosllijedi Mileru, pa ga je sustigao Dženkinson i otklonio potencijalnu opasnost. Prije toga, šut je oprobao i Kros, ali je Fabijanski još jednom bio siguran.

Bavarci su nastavili sa napadima, pa je u 31. minutu stvorio još jednu šansu. Mertesaker je loše reagovao, lopta je došla do Tomasa Milera koji je iskosa sa desne strane pogodio spoljni deo mreže gola Fabijanskog.

Puleni Jupa Hajnkesa su ofanzivom otvorili drugo poluvrijeme, pokušali su iz daljine Kros i Roben, a najbliži golu bio je Luis Gustavo, čiji je sut sa ivice šesnaetrca prošao tik pored desne stative Arsenalovog gola.

Arsenal se sve više otvarao, svjestan da mu trebaju još dva gola za prolaz, što je domaćima otvaralo veliki prostor. Međutim, uvijek im je falio završni pas.

Roben je 20 minuta prije kraja mogao da stavi tačku na meč, ali je u duelu jedan na jedan, uspješniji bio golman Arsenala.

Najbolju priliku da poveća vođstvo i unese totalnu neizvjesnost,  Arsenal je imao 11 minuta prije kraja meča na Alijanc areni. Žervinjo je odigrao dupli pas sa Kazorlom, a onda sa ivice peterca vrhom kopačke šutirao u padu pored desne stative.

Ni promašen zicer nije pokolebao pulene Arsena Vengera, koji su par minuta kasnije poveli sa 2:0. Kazorla je odlično centrirao sa desne strane, a Košćelni, iako je imao Havi Martineza na leđima, sjajno skočio i glavo savladao Nojera. Arsenal je u finišu pokušao na sve načine, ali su Njemci uspjeli da odole.

Malaga je evropski hit, to je sada definitivno! Momci Manuela Pelegrinija su izbacili sjajni Porto i produžili evropsku bajku. Od tima koji je ljetos bio pred bankrotom do evropskih visina, pa je fudbal ispisao još jednu fantastičnu priču. 

Prvih 10 minuta na La Rosaledi proteklo je u mirnom ritmu, a jedinu polu-priliku imao je Porto.

Tek nakon pola sata igre viđeno je prva šansa. Defur je oprobao svoj udarac, ali je lopta otišla preko prečke gola Vilija Kabaljera.

Kako je utakmica odmicala, tako su uzbuđenja rasla. Malaga je u 40. minutu postigla pogodak koji je poništen, uprkos protestima domaćih igrača.

Poslije jedne duže akcije i centaršuta sa desne strane Baptista je pao nakon što je odgurnut sa leđa i u padu je oborio, čini se nenamjerno, golmana Heltona, pa je Saviola uzalud sproveo loptu u mrežu.

Međutim, samo tri minuta kasnije tim iz Andaluzije je anulirao zaostatak iz prvog meča.

Saviola i Itura su kombinovali na desnoj strani, lopta je došla do Iska kome je ostavljen prostor što je on kaznio snažnim udarcem nakon kog je lopta zakačila jednog defanzivca Porta i prevarila Heltona.

Gosti su na startu drugog dijela ostali sa igračem manje. Defur je bio neoprezan  - prvo je dozvolio Hoakinu da mu pobjegne, da bi ga onda sapleo i oborio s leđa, pa mu je Ricoli opravdano pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu.

Malaga je samo osam minuta kasnije imala dobru priliku da udvostruči vođstvo. Lopta je došla do Saviole, ali je njegov pokušaj sa peterca izblokiran.

Potom je dva puta pokušao Isko, ali je izblokiran. Ipak, bilo je pitanje trenutka kada će Porto popustiti.

Poslije kornera Iska sa desne strane, najviši u skoku bio je rezervista Santa Kruz i glavom zatresao mrežu za 2:0!

Rezultati i sastavi:

Bajern - Arsenal 0:2

Bajern: Nojer, Lam, Van Bujten, Dante, Alaba, Havi Martinez, Gustavo, Miler, Kros (od 81. Timošćuk), Roben i Mandžukić (od 73. Mandžukić).
Arsenal: Fabijanski, Dženkinson, Mertesaker, Košćelni, Gibs, Rosicki, Arteta, Kazorla, Remzi (od 70. Žervinjo), Volkot (od 72. Čemberlen), Žiru.

Malaga - Porto 2:0

Malaga: Vili, Games, Veligton, Demikelis, Antunješ, Tulalan, Hoakin (od 88. Kamačo), Itura, Isko, Saviola, Baptista (od 74. Santa Kruz).
Porto: Helton, Danilo, Mangala, Sandro (od 70 Atsu), Otamendi, Gonzales, Mutinjo (od 46. Rodrigez), Fernando, Defur, Martínes, Varela (od 58. Majkon).

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније