Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

14. 03. 2013. 17:07 >> 16:59

NEDODIRLJIVI

Španci sa najviše učesnika među osam u istoriji LŠ

Englezi nijesu više najmoćniji, smijenili su ih Španci na listi klubova koji su imali najviše četvrtfinalista Lige šampiona od kako je UEFA uvela ovo takmičenje.

 

Prvi put poslije 17 godina neće biti ekipe sa Ostrva među najboljih osam u Evropi, dok su iz Primere prošla čak tri: Barselona, Real Madrid i Malaga, kao najprijatnije iznenađenje, uz turski Galatasaraj. Sada Španci imaju 34 kluba u četvrtfinalu od sezone 92/93, dok su Englezi ostali na 33, a 2007/08. i 2008/09. imali su po čak četiri tima u četvrtfinalu!

Od kako je promijenjen sistem takmičenja, 18 zemalja može da se pohvali da je imalo bar jedan tim u četvrtfinalu. Sa prostora bivše SFRJ takvim uspjehom može da se podiči samo splitski Hajduk. Na korak od polufinala 1994/95, zaustavio ga je Ajaks iz Amsterdama.

Englezi tvrde da imaju najjaču ligu na Starom kontinentu, ali nema sumnje da je Primera trenutno nedodirljiva, prije svega zahvaljujući super moćnim ekipama kakve su Barselona i Real Madrid. Inače, najviše puta, po 12, do četvrtfinala su stigli Mančester junajted, Bajern i Barselona, jednom manje Real Madrid, devet Milan, po osam Juventus i Čelsi...

Englezi su totalno razočarali ove sezone, jer šampion kontinenta Čelsi i Mančester siti nijesu uspeli da prođu čak ni grupnu fazu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније